Serveis

tarragona

Comença la restauració a dins del Mercat Central

S'ha començat el condicionament de les quatre portes d'accés al recinte i també ja es treballa en la planta semisubterrània per fer una revisió de l'estructura

Les empreses que s'han unit per dur a terme les tasques de restauració del Mercat Central –Corsán, Corviam i Vicsan– han començat ja a treballar a l'interior del recinte modernista. Concretament, s'ha iniciat el condicionament de les quatre portes d'accés al mercat i s'està recuperant informació i dades suficients per tal de fer-ne una recreació al nou edifici, el qual és previst que s'inauguri l'any 2013. També s'està treballant a la planta del semisoterrani, en la qual s'ha revisat l'estructura i s'estan enderrocant el fals sostre i els envans interiors.

A l'exterior també ja s'ha començat el gros de les obres amb l'entrada d'un dels equips de perforació de pilons que executaran l'estructura per a la contenció de terres. A més, dins de l'aparcament subterrani de la plaça Corsini s'estan realitzant sondejos en diverses plantes per comprovar l'estat del terreny i els ancoratges existents, sense que això afecti el seu funcionament i servei diari. D'altra banda, des de fa algunes setmanes, l'entorn del mercat –els carrers Colom, Reding, principalment– presenta una imatge de netedat i de menys soroll gràcies a la instal·lació d'una gran tanca perimetral al voltant de l'edifici objecte de reforma. També s'ha asfaltat el terra per tal d'evitar la sensació de provisionalitat que transmetien la pols, la terra i, sovint, el fang, que es generaven a causa dels treballs. Les obres que afecten directament l'edifici van començar a principis d'any amb el desviament de tots els serveis –aigua, llum, telèfon i gas, entre d'altres– fins a l'estat actual.

CiU dubta del govern estatal

Tot i que va donar el vistiplau als comptes de totes les empreses municipals, el grup de Convergència i Unió va tornar a denunciar el menysteniment del govern del PSOE envers Tarragona, principalment pel que fa al finançament de les obres del Mercat Central. El compromís de l'estat és “paper mullat”, va denunciar la regidora Maribel Rubio. Des de CiU, a més, lamenten que “l'únic document” que consta en mans de Ballesteros és una carta del Ministeri de Foment en què es promet un finançament de 8 milions d'euros “el dia en el qual aquests estiguin consignats en els pressupostos”. Per això, els nacionalistes consideren que les obres pateixen “feblesa de finançament” i demanen al govern del PSOE que compleixi les promeses amb la ciutat de Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.