Urbanisme

sant adrià de besòs

Veïns i Ajuntament negocien els reallotjaments de la Mina

En els propers dies el consistori es reunirà amb els afectats del carrer Venus per concretar el preu dels nous habitatges

Les famílies pagaran entre 30.000 i 34.000 euros pels pisos

Després de l'episodi de protestes dels veïns del bloc del carrer Venus, que van criticar les condicions del reallotjament, l'Ajuntament de Sant Adrià ha decidit moure fitxa per desencallar aquesta situació. En les properes setmanes, el consistori té intenció de reunir-se amb els afectats de l'edifici –unes 240 famílies– per tal d'informar-los de la quantitat econòmica que han d'abonar perquè els reallotgin als nous habitatges. Les noves edificacions formen part d'un projecte de transformació de la Mina iniciat ara fa deu anys.

L'alcalde adrianenc, Jesús Maria Canga (PSC), explica que les trobades es duran a terme per porteries i tenen com a objectiu “concretar l'import” que hauran de pagar les famílies afectades pel futurs pisos. De fet, l'Ajuntament ja havia manifestat, quan va començar el procés d'expropiació, el cost dels futurs habitatges. Per això, les crítiques de fa uns mesos –els veïns van omplir les finestres de pancartes denunciant el “sobrecost” que havien d'assumir pels nous habitatges i exigint el “pis per pis”– van desconcertar el consistori i, sobretot, Canga. “He sentit a dir que la millora de la Mina era un capritx de l'alcalde! La normalització del barri també depèn d'entendre que la gratuïtat en aquest tema no té cabuda”, diu el batlle adrianenc, que recorda que la valoració dels pisos actuals de les famílies afectades està “per sobre del mercat”. “Hi ha un enriquiment patrimonial que s'ha de tenir en compte”, recorda Canga.

Els veïns tindran un temps per rumiar la decisió. Així, els que acceptin les condicions hauran de pagar entre 30.000 i 34.000 euros per un habitatge nou.

LA XIFRA

240
famílies
estan afectades per l'enderroc del bloc del carrer Venus, al barri de la Mina. Seran reallotjats a pisos nous.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.