Urbanisme

Urbanisme

Rull demana al nou govern que desprogrami l'ARE de la Porta Sud de Terrassa

L'Associació de Veïns de la Cogullada sol·licita l'emparament del Parlament Europeu per aturar el projecte, que no recull les seves al·legacions

El portaveu de CiU a Terrassa, Josep Rull, ha traslladat al nou Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat la petició de desprogramació de l'àrea residencial estratègica (ARE) de la Porta Sud, un projecte que preveu la construcció de 964 habitatges.

L'actual govern de CiU no comparteix la filosofia de les ARE ni l'operativitat. Si més no, Rull ha mostrat sempre la seva oposició a aquest projecte que “busca creixement amb massa densificació, fent-ho de manera molt ràpida i sobtada”. L'altre argument dels nacionalistes per rebutjar aquest model de planificació urbanística és el context de crisi. El portaveu nacionalista va recordar l'important estoc d'habitatge buit que hi ha a la ciutat. “Injectar més habitatge és una autèntica insensatesa”, va afirmar Rull. Per tirar enrere aquesta ARE, Territori i Sostenibilitat haurà d'estudiar ara la part de drets adquirits. “Molt probablement es podrà desactivar el projecte”, va assenyalar Rull.

Per si això no és possible, l'Associació de Veïns de la Cogullada ha demanat l'emparament del Parlament Europeu davant la Generalitat perquè li respongui les al·legacions que van presentar al projecte de l'ARE de la Porta Sud. L'entitat veïnal va lliurar el passat 18 de gener la carta a l'oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Els veïns recorden que ja han anat al Síndic de Greuges de Catalunya i l'única possibilitat que els han donat és anar per la via del contenciós administratiu. La opció, però, ha quedat descartada perquè es tracta d'un procés llarg i costós. Els veïns consideren que és un cas de “mala administració” i per això demanen que el projecte s'aturi per redissenyar-lo de manera consensuada. Segons les al·legacions, hi ha estudis que desaconsellen el projecte per la contaminació acústica provocada pel nus viari previst que farà el trànsit pel barri. Aquesta situació s'agreujarà tenint en compte que el cobriment de la riera de Palau està ajornat per falta de pressupost.

L'Ajuntament, disposat a parlar amb els veïns

La decisió veïnal de recórrer a Europa ha agafat per sorpresa el govern municipal, que creia que el projecte s'havia pactat i que l'única discrepància era per la densitat d'habitatges. Diuen que vetllaran per garantir que no hi hagi contaminació acústica, com s'ha previst amb pantalles, i estan disposats a parlar-ne quan el nou govern de CiU decideixi tirar-ho endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.