Cristales Guardiola tancarà les portes de la fàbrica del polígon Baix Ebre el 15 de desembre

Actualment queden en actiu a la planta una vintena de treballadors

Entre els mesos d'agost i octubre Cristales Guardiola ha acomiadat la major part de la plantilla, que estava formada per 83 treballadors. Actualment en queden una vintena en actiu i la previsió de l'empresa és tancar totalment abans que acabe l'any. «El 15 de desembre ja s'haurà acabat tota la feina, els treballadors que queden a la fàbrica estan fent les darreres comandes», ha explicat el secretari general del sector del metall, construcció i afins (MCA) de la UGT a les Terres de l'Ebre, Francesc Jornet.

Pel que fa a les condicions d'acomiadament, tot i que els treballadors han plegat de manera progressiva, són les mateixes: 20 dies d'indemnització per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats que cobraran del fons de garantia salarial. «El 60% de la indemnització que han de rebre els treballadors del fons de garantia salarial tardaran més de sis mesos a percebre-la», ha assenyalat Jornet. A més, els treballadors es repartiran els 488.000 euros del pla social de l'empresa.

Cristales Guardiola és propietat de l'empresa alemanya ACM i fins fa pocs mesos es dedicava principalment a la fabricació de plaques solars, una línia de producció que ha traslladat a Alemanya. També produeix retrovisors exteriors i para-sols per al sector de l'automoció, però la caiguda del nombre de comandes per la crisi econòmica ha fet inviable el funcionament d'aquesta planta. L'empresa ja va acomiadar 59 treballadors fa poc més de tres anys.

Els sindicats reclamen per escrit reunir-se amb Montilla

Els sindicats CCOO, la UGT i la USOC insisteixen en la necessitat de reunir-se amb el president de la Generalitat, José Montilla, per consensuar un pla d'industrialització de les Terres de l'Ebre. Després que el president no va respondre a la crida del secretari general de la UGT, Josep M. Álvarez, ni a la petició que van fer els sindicats a través del delegat del govern a l'Ebre, han decidit enviar-li per escrit una petició formal de reunió. En la trobada proposen que hi assisteixen els consellers d'Innovació, Economia, Treball, Política Territorial i Medi Ambient. També reclamen la creació d'una taula de seguiment amb aquestes conselleries i els agents socioeconòmics de les Terres de l'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.