Camps diu que el PSOE l'assassinaria i l'abandonaria «en una cuneta»

El president, que després es va disculpar, retrau als socialistes la seua querella

«Ha traït el plantejament de la democràcia i de la política. I li diré més, senyor Luna, a vostè li encantaria agafar una camioneta, venir de matinada a la meua casa i al matí que apareguera jo de bocaterrosa en una cuneta.»

Camps va concloure amb aquesta invectiva una intervenció plena de retrets cap a Luna i el PSPV-PSOE per haver presentat dilluns una querella contra ell i altres càrrecs del seu executiu i el partit, i contra empreses privades que han treballat per a la Generalitat per presumptes delictes de suborn i finançament il·legal, entre d'altres.

El cap del consell va assegurar que els socialistes han posat en perill «10.000 llocs de treball» en al·lusió al possible dany que podrien patir les empreses denunciades. La querella del PSPV es fonamenta en un informe policial sobre el cas Gürtel que no va ser tingut en compte pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

Tot i la crispació introduïda per Camps, Luna va suportar estoicament la dura intervenció i va respondre que el president havia caigut en l'«alienació». «Vostè, per a l'únic que ha quedat és per a insultar i per amenaçar. És lamentable», va criticar el portaveu socialista.

Vist l'enrenou que havia aixecat la seua intervenció, Camps finalment se'n va retraure a la nit. «M'agradaria demanar disculpes si he ferit la sensibilitat d'algú», va dir. El president va atribuir la seua eixida de to al «calor parlamentari», però, a continuació, va comminar als socialistes que feren el mateix, «pels insults i infàmies» que suposadament l'han dirigit. El PP, lluny del «calor parlamentari», va justificar en canvi el seu líder. Rafael Blasco –substitut de Ricardo Costa en qualitat de portaveu a la cambra valenciana–, va traslladar la responsabilitat de l'exabrupte del president a Luna. «[Francisco Camps] aguanta una sèrie de desqualificacions contràries al funcionament democràtic», va dir.

L'enfrontament del PSPV i el PP a les Corts Valencianes ha pujat de to en els últims mesos. La dreta ha arribat a bloquejar a la cambra fins i tot el nomenament de la secretària d'organització del PSOE, Leire Pajín, com a senadora autonòmica.

El «màrtir»

E.O

Camps continua aprofundint en la seua estratègia de presentar-se com a màrtir per fer front a una qüestió que el persegueix com una ombra des del febrer: el cas Gürtel. Però ahir, per sorpresa de tots, va emergir amb violència l'hostilitat retinguda durant mesos en què ha hagut de suportar un calvari judicial i polític. Potser humanament siga comprensible que a Camps el traga de polleguera tanta pressió, però té dues opcions per alliberar-se'n: anar-se'n a casa, com li recomana Fraga; o bé obrir les finestres de la Generalitat de bat a bat perquè tots coneguem les relacions d'aquesta administració amb la trama. Encara que Ricardo Costa haja estat apartat, queda molt cas Gürtel per davant, també en els tribunals. I Francisco Camps no pareix el «sant Job» de Rajoy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.