la contra

Musiquetes.com

Els personatges del conte infantil dels Musiquetes, creats a Premià de Mar, arriben ara a internet

De premià a tot catalunya. Joan Aniceto i Ramon Martínez, a la foto, treballen al seu estudi de Premià de Mar, però els seus productes es venen a tot Catalunya. Demà a les 12 del migdia presenten el nou web a la FNAC d'El Triangle, a Barcelona.


En Joan Aniceto i en Ramon Martínez són els ideòlegs dels Musiquetes, un divertit grup de música format per 15 personatges de l'imaginari col·lectiu com ara el Patufet, la Caputxeta Vermella, el flautista d'Hamelin, però que presenten trets de comportament diferents dels que la gent els acostuma a atribuir. El drac és el més poruc de tots i el llop està enamorat de la Caputxeta. Aquest peculiar grup, que es va donar a conèixer per primer cop el juliol passat amb l'edició del conte Musi...Hip!...quetes, arriba ara a la xarxa a través del portal Musiquetes.com.

Es tracta d'un lloc web pensat per als més petits, però on els pares també tenen disponibles recursos per a l'educació dels seus fills. Així, els infants que hi entrin podran trobar jocs per reforçar la memòria, aprendre a escriure o millorar la concepció espacial. També es poden descarregar fons d'escriptori, retallables, postals o música i gaudir a l'hora que comencen a utilitzar les noves tecnologies.

El fenomen de Musiquetes –en pocs mesos s'han venut milers d'exemplars del conte i els seus productes ja es poden trobar en 200 botigues de tot el país– s'ha cuinat en un petit estudi de Premià de Mar on els seus creadors es van conèixer fa molts anys. «A tots dos ens agradava molt dibuixar, som de l'època d'El Víbora i vam veure que hi havia una necessitat que no estava coberta: el producte infantil català estava molt dispers», explica Aniceto. I dit i fet. Paral·lelament a la publicació del primer conte, la marca Musiquetes va recuperar i editar un seguit de discos compactes que agrupen la música tradicional del país i que, en aquesta ocasió, està cantada amb la veu de l'exmembre d'Els Cinc Dits d'Una Mà, Toni Giménez. En total, s'han posat ja a la venda fins a sis discos de cançons populars educatives; el darrer, fa molt pocs dies amb cançons de Nadal.

Ara, però, la prioritat dels Musiquetes és més aviat abocar-se al camp visual. La web funciona des del mes de novembre –demà la presenten a la FNAC d'El Triangle a Barcelona–, el segon conte de la col·lecció apareixerà la primavera vinent i l'equip ja treballa en la confecció d'una sèrie animada per a la televisió. «Aquest èxit no és casual, fa més de tres anys que treballem en cada detall», assenyala el dissenyador Ramon Martínez. Tant ell com Aniceto coincideixen a destacar que la virtut més important dels Musiquetes és la seva senzillesa, una senzillesa que és sinònim de claredat i que resulta essencial si es té en compte que els seus productes van dirigits a nens d'entre 3 i 7 anys. En aquest estil hi té molt a veure la il·lustradora Clara Roca, que presenta els dibuixos amb un traç molt explícit i colors molt vius, i els guions de Cristina Jiménez, que busquen històries allunyades dels grans conflictes.

En definitiva, una barreja perfecta de tradició i modernitat que busca l'equilibri entre allò que capta l'atenció dels més petits i els valors i l'educació que busquen els pares per transmetre als seus fills.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.