Els musulmans de l'Alt Camp consideren «poc creïble» el cas de la dona segrestada

La víctima hauria estat presumptament jutjada i condemnada a mort per un grup d'integristes

«Un dels detinguts té 60 anys i s'ho està passat molt malament perquè no sap encara com s'ha pogut produir aquesta situació», declarava a El Punt Mohamed Badaoui, portaveu de la comunitat islàmica de l'Alt Camp, després de la lectura del comunicat que va fer Alí El-Erakí, conductor espiritual de la mateixa comunitat.

Badaoui reconeixia que dos dels detinguts eren musulmans habituals en les pregàries de l'oratori, però no tenien cap comportament anormal. És per aquesta raó que la nota redactada per la comunitat islàmica de l'Alt Camp i subscrita per totes les associacions i centres de culte musulmà de les comarques tarragonines parla d'un «suposat tribunal islàmic» i apel·la al «sentit comú».

El col·lectiu qualifica de «greus» els fets publicats en els mitjans de comunicació i també «condemna i rebutja categòricament fets d'aquestes característiques». Els musulmans de l'Alt Camp insistien ahir a «no carregar a tots els musulmans la responsabilitat de fets individuals que podrien cometre persones que professen la fe musulmana» i conviden la societat a «no culpabilitzar tot un col·lectiu per la infracció que hagin fet alguns de la llei».

El portaveu de la comunitat islàmica de l'Alt Camp assegurava que de la identitat de la suposada víctima no en tenien cap detall: «Ningú la coneix. Viu a Tarragona i pel que tenim entès va venir a Valls a demanar sopluig i potser s'hauria refugiat a la casa on vivien els ciutadans detinguts. Nosaltres no ens creiem la història d'aquesta dona», sentenciava Mohamed Badaoui.

Ahir, el col·lectiu musulmà de Valls, que a la capital de l'Alt Camp suma uns dos mil cinc-cents creients d'questa religió, va rebre la visita del president de l'associació islàmica de Reus, Hassan Jefali, i d'altres membres d'aquesta entitat.

La nit dels fets

Els fets que ara fa un mes van desencadenar l'episodi de detencions i empresonament d'un grup de magrebins acusats de detenció il·legal i intent d'homicidi es remunten, segons fonts policials, a la nit del 23 de març, quan la trucada del propietari d'un bar de Valls va alertar la policia local de la presència d'una dona que demanava ajuda. Els agents de la Guàrdia Urbana van ser els primers a intervenir en el cas aquella nit i també van prendre declaració a la víctima, que es trobava en avançat estat de gestació i, segons va relatar als policies, el seu marit estava empresonat a Tarragona, acusat d'un delicte de maltractaments en l'àmbit de la llar. Després hauria explicat que l'havien reclòs en una casa del carrer del Gas on un grup d'homes que la custodiaven l'hauria acusat d'adulteri. L'informe d'incidències que la policia local va redactar aquella nit, però, no cita en cap cas les suposades amenaces de mort, però sí la demanda d'auxili de la dona. De les investigacions posteriors se'n van ocupar els Mossos d'Esquadra, que van practicar les diferents detencions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.