Heineken Cup

Munster acaba amb l'invicte de l'Aimé Giral

Derrota de l'USAP a casa (14-37), després de 23 partits sense perdre

S'esvaixen les possibilitats d'obtenir el bitllet per als quarts de final

Feia sis anys que els catalans no perdien un partit a casa de la Copa d'Europa. Després d'una derrota de només un punt a Irlanda, semblava que la fortalesa de l'Aimé Giral seria suficient per obtenir un triomf que mantingués amb vida les opcions usapistes de passar a quarts de final de la Heineken Cup. Els irlandesos del Munster, però, tenien uns altres plans, i van marxar de Perpinyà amb una sòlida victòria (14-37), punt de bonificació inclòs.

Ambdós equips van deixar clar que seria un partit molt dur des del primer minut de joc. Una primera part força igualada (9-10) va fer marxar els jugadors als vestidors amb totes les possibilitats obertes. La segona part, però, va deixar clar a tothom que el Munster és un dels grans d'Europa. És cert que l'arbitratge va afavorir els irlandesos en certs moments, però ningú no pot discutir el gran joc desplegat pels visitants, que van deixar sense opcions els catalans.

En el minut 67, un assaig de murri de Guirado va fer creure per uns instants que la remuntada era possible, però els visitants van posar la directa i van assolir un triomf indiscutible. No van relaxar-se ni un sol instant, fins al punt d'aconseguir el punt de bonificació amb un assaig final al minut 80.

Tot sembla indicar que, d'ara en endavant, els de Perpinyà concentraran els seus esforços en el Top 14, amb l'objectiu de conservar el Planxot a casa, perquè només un miracle els podria classificar per a la següent etapa de la Copa d'Europa.