Los hombres que miraban fijamente a las cabras

Mirada lisèrgica a l'Iraq

  • George Clooney i Ewan McGregor.
  • Cartell del film. SONY.
  • VÍDEO: Trailer del film.

Per inversemblant que pugui resultar, aquesta pel·lícula adapta un llibre homònim de Jon Ronson que s'inspira en fets reals: els intents del govern nord-americà per aprofitar militarment els individus amb indicis de tenir capacitats o poders paranormals.

Debut en la direcció del guionista i actor Grant Heslov, que s'ha de situar en l'òrbita del cinema menys comercial que de tant en tant promou –i produeix– George Clooney, Los hombres que miraban fijamente a las cabras destaca per l'excepcional pòquer d'intèrprets masculins (Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges i Kevin Spacey) i per la seva mirada pintoresca i còmica sobre la recent guerra de l'Iraq. Especialment hilarants són les escenes d'instrucció militar de la unitat secreta Exèrcit de la Nova Terra: es diria que és una mena de versió lisèrgica de La jaqueta metàl·lica.

Estructurada a partir de la trobada casual d'un periodista (Ewan McGregor) i un ex-membre d'aquesta unitat (George Clooney), amb qui emprèn una recerca surrealista del seu antic instructor (Jeff Bridges) per un Iraq en guerra, la pel·lícula es revela aviat com el que acaba sent: un divertiment ben filmat i amb prou estrelles per anar a un gran festival (va competir a la darrera Mostra de Venècia), però poca cosa per anar a competició i optar a algun premi.

«The men who stare at goats». Direcció: Grant Heslov. Intèrprets: George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kevin Spacey.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Los hombres que miraban fijamente a las cabras

«Los hombres que miraban fijamente a las cabras»

Gènere: Thriller
Direcció: Grant Heslov.
Intèrprets: George Clooney, Jeff Bridges, McGregor Ewan.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a