la crònica

«Un jove educat i que passava desapercebut»

Antoni Paz fa un parell d'anys que es va comprar un pis a l'Aldea, on no és gaire conegut, tot i que els seus veïns sostenen que és un jove educat. La seua família és força coneguda a Amposta on té un tiet que és sergent del parc de bombers

F a un parell d'anys que Antoni Paz, un dels dos joves que presumptament va originar l'incendi d'Horta de Sant Joan, es va comprar un pis a l'edifici Hosta-Sol de l'Aldea, un barri totalment nou aixecat en una zona d'horts en plena febre immobiliària. «La majoria de gent d'aquest edifici no són del poble», explica un veí, que durant els darrers mesos s'ha creuat moltes vegades amb Antoni però que no el coneixia personalment. «És un jove educat, i ell i el seu pare acostumaven a venir per prendre's un tallat», diu Pepi, propietària del bar Xarrut, situat just al costat del pis d'Antoni. La sorpresa se la va endur Pepi quan la setmana passada van entrar els Mossos d'Esquadra a l'edifici i després de més de dues hores regirant l'immoble d'Antoni Paz van sortir carregats amb una caixa. «Vaig pensar que estaria embolicat en un delicte de drogues o d'internet», explica, però quan va sentir per les notícies que havien detingut un jove de l'Aldea com a responsable del foc de l'estiu passat a Horta va començar a lligar caps. «De tota manera, no vaig estar-ne segura del tot fins que vaig veure la seua foto al diari», sosté Pepi, mentre una altra clienta del bar mostra la seua estupefacció davant el fet d'haver-lo tingut de veí. «Era un jove que passava desapercebut i habitualment entrava a l'edifici pel pàrquing», assenyala. «El cap de setmana no es parlava d'altra cosa al poble, però en comprovar que no és d'aquí i que no té gaire relació amb la gent de l'Aldea se n'ha deixat de parlar», explica Jordi Abril, que té un bar a l'altre extrem del municipi.

De fet, el jove ni tan sols està empadronat a l'Aldea, tot i que sí que ho està el seu germà. «No és agradable que surti el nom de l'Aldea per un tema com aquest», assenyala l'alcalde, Dani Andreu. En canvi, la detenció d'Antoni Paz ha causat consternació a Amposta on els seus familiars són molt coneguts. «Forma part d'una família d'Amposta de tota la vida», diu l'alcalde, Manel Ferré. Un dels seus tiets, Antoni Paz, és sergent del parc de bombers d'Amposta. «Estan molt afectats, sobretot el seu tiet bomber que és qui el va introduir en aquest món», explica un conegut de la família. Un altre dels seus tiets presideix el Club Nàutic d'Amposta i té un cosí enginyer forestal que treballa a emergències. «Lluitaran per evitar que se l'acuse de la mort dels bombers», assenyala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.