La segona aventura d'en Siset, aquest diumenge gratis amb El Punt

El còmic se situa a Girona i la Costa Brava, amb el canvi climàtic i l'especulació com a fil argumental

L'àlbum consta de 72 pàgines a color, i es divideix en tres parts. En la primera, s'hi contextualitza el fenomen del canvi climàtic: què és, quines conseqüències pot comportar i també cap a on pot evolucionar en el futur. A la part final, s'hi inclouen nous textos sobre les implicacions locals d'aquest canvi climàtic, amb una voluntat clarament didàctica.

Tot el cos central –56 pàgines– és la nova aventura d'en Siset. Aquesta vegada, l'agent especial al servei de la Generalitat de Catalunya se les haurà amb Karl von Glass, un empresari de la construcció disposat a enriquir-se a qualsevol preu, i a aprofitar-se de les circumstàncies en què viu el planeta. Maçanet, Girona i Platja d'Aro són els diferents escenaris de l'acció, en què en Siset lluitarà contra les malvades intencions de von Glass.

Joan Codina Negre, l'autor dels dibuixos i dels textos, va començar a fer la segona aventura d'en Siset el 2005, i ara ja en té la tercera en preparació: «Va sobre un tresor molt peculiar, que enllaçarà amb la problemàtica del finançament de Catalunya, i que es podrà comparar gairebé amb l'època d'en Serrallonga, sense perdre el context gironí.» Com diu l'autor, és un còmic «genuïnament gironí».

JOAN CODINA NEGRE

«El còmic serveix per conscienciar»

–Com sorgeix la nova aventura d'en Siset?
–«La idea surt d'una notícia del 2004, que advertia del perill d'escalfament global i d'augment del nivell del mar, una cosa que llavors no era tan coneguda com ara. Vaig pensar que això podia passar aquí, i ho vaig barrejar amb el boom immobiliari, que aleshores encara era a l'apogeu.»
–Li interessa barrejar l'aventura amb la conscienciació?
–«Sí, perquè el còmic, com qualsevol eina, és bo per conscienciar, i encara més al jovent. Prefereixo barrejar les històries amb aspectes de la realitat.»
–En Siset és ecologista?
–«Sí. I, de fet, al final del còmic hi ha un discurs sobre el canvi climàtic. Amb el títol del còmic vaig voler jugar amb el desgel polar per una banda, i amb el fet que l'especulació immobiliària és nomes la punta de tot plegat.»
–Hi haurà més aventures?
–«Sí. Jo m'ho passo molt bé fent-ho, i si a la gent li agrada, doncs endavant!»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.