Elpunt.cat ja té 1.714 edicions locals

Avui s'afegeixen als 946 municipis de Catalunya els 226 de la Catalunya del Nord i els 542 del País Valencià

Els formats de presentació de la informació per aquests 768 nous pobles i ciutats seran els mateixos amb què, des del dia 24 de febrer, presentem la informació per als 946 pobles i ciutats de Catalunya: una entrada personalitzada a través del municipi que cada usuari prefereixi, una plana d'inici que destaca, sobretot, la informació local, unes seccions que classifiquen i ordenen la informació temàticament i quatre apartats territorials (local, comarcal, Països Catalans i Europa-Món) que es repeteixen a cada pàgina perquè els usuaris tinguin en tot moment una visió predominantment local però sense descuidar la visió global.

La incorporació d'aquests dos territoris a Elpunt.cat respon a la trajectòria històrica del Grup El Punt i a la voluntat de fer progressar l'esperit cultural i periodístic que el 1987 ens va animar a obrir un setmanari per a la Catalunya del Nord i el 1998, un altre per al País Valencià. Aquesta setmana, aquestes dues edicions en paper han publicat el seu últim número, però els respectius equips periodístics que les elaboraven continuaran la seva tasca, ara bolcada a nodrir de continguts les edicions locals i els serveis dels respectius àmbits.

Després de vint-i-dos anys de presència a la Catalunya del Nord i d'onze al País Valencià, El Punt forma part per mèrits propis del paisatge cultural i mediàtic d'aquests territoris, malgrat les dificultats de tota mena que ha hagut de superar. Per això, en comptes de renunciar, com ho han fet altres iniciatives en aquests moments de crisi, recollim els esforços que hi hem dipositat i els aboquem a Elpunt.cat, multiplicant-los i afegint-hi encara el propòsit de fer-nos més presents i més llegits gràcies a les noves tecnologies i a un projecte periodístic de primera magnitud que s'ha proposat aprofitar al màxim les virtuts d'internet per afinar encara més el seu principal i més diferenciador actiu: la informació de proximitat.

Més àmbits

Justament, el predomini dels valors de la informació local guiarà també les passes d'Elpunt.cat en el futur més immediat, i durant els pròxims mesos els nostres usuaris veuran com es va eixamplant el ventall d'accions per canalitzar i fomentar la participació i l'opinió dels usuaris i per donar més serveis.

De la mateixa manera i sense data, Elpunt.cat farà camí també per ser present a la resta de territoris de parla catalana i fer una edició local en cadascuna de les localitats de les Illes, la Franja de Ponent, Andorra i la ciutat de l'Alguer.

Directori web i flaixos informatius

També des d'avui, Elpunt.cat posa a l'abast dels usuaris dues eines de gran interès. Una és un directori d'enllaços a webs i blocs de cada localitat, al qual es podrà accedir des de la Xarxa, a l'apartat de Serveis, o a través d'un mòdul destacat a la portada d'inici. Aquest directori –que es dirà, per exemple, Girona a la Xarxa– és encara en fase de desenvolupament, però el més important de tot és que a través d'un senzill formulari els nostres usuaris hi poden afegir les adreces web més interessants de la seva localitat. L'altra novetat són els diferents sistemes per capturar els titulars d'Elpunt.cat i incorporar-los als correus, webs, blocs o plataformes de personalització de continguts com ara Igoogle. Aquests recursos són a l'apartat Ginys, de l'àrea de Serveis i en enllaços a peu de pàgina. A més a més dels RSS i ATOM, també es poden crear finestretes en què es poden veure els titulars dels temes escollits, bé d'un en un (Ticker) o en blocs (Flaix Informatiu).

Des d'avui, tot el cinema

Des d'avui mateix, a Elpunt.cat es pot trobar la programació de cinemes. A través de l'àrea d'Agenda i del mòdul de Cinemes de la portada d'inici, l'usuari accedirà a la programació de cinemes de tots els pobles i ciutats que en disposin. En primera instància el web mostrarà a cada usuari l'oferta de cinema de la seva zona més propera, però a través d'uns mòduls de cerca podrà veure també la programació de qualsevol cinema de qualsevol població de Catalunya, de la Catalunya del Nord i del País Valencià. La informació sobre la programació anirà acompanyada de seccions més específiques: Estrenes, Notícies, Projeccions, Sales de Cinema, Cinema en Català i Cartellera. A Cinemateca, l'usuari podrà localitzar la fitxa de qualsevol de les 30.000 pel·lícules que figuren a la base de dades de cinema d'El Punt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.