Crítiques a l'ACA perquè no informa de les obres de l'EDAR de l'Alt Maresme

La plataforma ecologista Salvem la Vall de la Riera de Pineda ha mostrat obertament la seva queixa pel que considera «un flagrant incompliment dels compromisos presos per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) pel que fa a la informació sobre el procés de construcció de la depuradora de l'Alt Maresme». L'entitat denuncia que la comissió de seguiment de les obres, on hi ha representats tant els ajuntaments afectats com representants de la societat civil, no s'ha reunit des del juliol passat i que cap responsable de l'agència no ha explicat els passos que s'han seguit fins ara en el desenvolupament de la infraestructura d'aigües residuals. La crítica arriba després que s'hagin començat els treballs previs per a la instal·lació de les canalitzacions al passeig d'Hortsavinyà, en plena vall de la riera, que consisteixen a fer un vial paral·lel als camps del costat per desviar-hi els vehicles. «La nostra entitat vol manifestar que la comissió de seguiment de les obres de la depuradora no funciona i està absolutament paralitzada», exclamen, i reclamen una convocatòria immediata.

La regidora de Medi Ambient, Mònica Palacín (ERC), ha reconegut la manca d'operativitat de la comissió i ha insistit que el govern local «setmanalment es posa en contacte amb l'ACA per concretar una trobada que fins ara no s'ha pogut celebrar».

Palacín diu que entén les queixes de l'entitat ecologista, però defensa que l'Ajuntament «està fent tot el possible per fer complir a l'ACA els compromisos que va prendre al seu dia».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.