Necrològiques

Joan Cañigueral Isern

Empresari del sector carni i president del Grup Cañigueral

A l’edat de 86 anys, ha mort a Girona el senyor Joan Cañigueral Isern, fill i veí de Cassà de la Selva.

Joan Cañigueral va iniciar-se des de molt jove en l’activitat càrnia, junt amb els seus germans Joaquim i Candi (+) a Cassà de la Selva. En unes instal·lacions incipients començaren l’especejament de carns i la fabricació de productes carnis. Aviat obriren un punt de venda a Barcelona, i més tard tingueren l’oportunitat d’adquirir instal·lacions de producció d’embotits a Sant Jaume de Llierca; edificaren de nova planta una instal·lació modèlica a Serinyà; i remodelaren i adaptaren una altra fàbrica als afores de les Planes d’Hostoles. Junt amb altres socis erigiren l’escorxador Frigorífics Costa Brava a Riudellots de la Selva, així com adquiriren altres instal·lacions a Olot i a Vilafant. També han escampat la seva acció empresarial, regentant una planta de filetejat i envasat als afores de València. El Grup Cañigueral s’ha erigit així en un hòlding amb gran capacitat de producció, el govern del qual ha estat confiat des de fa temps a la segona generació dels primers socis, així com a dos altres primigenis iniciadors de Frigorífics Costa Brava.

Home senzill, cordial, conegut per tothom, de tracte fàcil, complidor dels seus compromisos i d’una subtil capacitat per als negocis, sense que en cap moment la importància que varen adquirir les seves empreses li fes canviar el seu tarannà amable i obert a l’amistat.

La notícia de la seva mort ha causat commoció en el món de la carn, on era conegut i apreciat per la seva qualitat humana, i també per haver sabut desenvolupar instal·lacions que han propiciat l’activitat directa i indirecta de moltíssimes persones, en diferents municipis.

Descansi en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia