Confirmen la condemna de 17 anys de presó a un tarotista i al seu amant per haver assassinat un client a Pineda

El Suprem desestima els recursos presentats contra la sentència de l'Audiència

La sentència del Tribunal Suprem, del 14 d'abril passat, desestima els recursos presentats pels dos condemnats, i confirma així la pena de disset anys de presó dictada en el seu moment per l'Audiència de Barcelona.

Carlos Oswaldo Bello Núñez, conegut com el santero cubà, i Marcos Antonio Carrillo López, pescador del Maresme –amb qui el tarotista tenia relacions–, van ser condemnats per l'assassinat del jove de 26 anys Francisco Javier Galera, que el 2006 va ser colpejat fins a la mort amb una figura de pedra que representava un lloro, al centre esotèric que Bello regentava a Pineda de Mar.

Segons el relat de la sentència, Galera va anar al centre esotèric Chango empès per un desengany amorós i va acabar mantenint una relació sentimental amb Bello. El vident convivia a la rebotiga del local de clarividència amb el pescador, i la víctima va anar a viure amb ells, formant-se d'aquesta manera un curiós triangle amorós. El crim es va produir a mitjan maig del 2006, quan el tarotista va suggerir a la víctima que se sotmetés a un ritual. El jove va estirar-se de boca a terra i, aprofitant que estava desprevingut, Bello i Carrillo van arreplegar la figura –d'uns 15 quilos de pes–, el van colpejar al cap i li van causar la mort. Llavors, van amagar el cos de Galera en una habitació del local, on els Mossos el van trobar cinc dies després.

El tribunal va destacar les múltiples incoherències que va apreciar en les declaracions dels processats, que es van acusar mútuament del crim i van esdevenir protagonistes d'una rocambolesca història de bruixeria, jocs sexuals sàdics i, fins i tot, tràfic de drogues.

Entre d'altres indicis inculpatoris, els magistrats van considerar que va ser necessari l'esforç dels dos condemnats per colpejar la víctima amb la figura, ja que pesava molt. A més de la condemna de presó, el tribunal els va prohibir acostar-se als familiars de la víctima durant els cinc anys posteriors al compliment de la condemna i a indemnitzar-los amb 250.000 euros.

L'acusació particular, que va ser exercida pel lletrat Pere López de Coca, en nom de la família Galera, des del primer moment va considerar que la mort del jove havia de ser considerada un delicte d'assassinat.

Per la seva banda, la defensa del tarotista va negar cap relació amb el delicte, i en va demanar l'absolució. En el moment en què l'Audiència va dictar la sentència –el juliol del 2009–, Bello estava en presó provisional i Carrillo en canvi en llibertat, però aquest d'immediat va ingressar a la presó per ordre del jutge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.