Administracions

La ponència de la llei de l'àmbit Penedès consensua per unanimitat el text que veurà la llum el 14 de juliol

El diputat d'ERC Miquel Carrillo ha celebrat aquesta setmana a través d'una nota que la ponència que havia de debatre la llei de l'àmbit de planificació funcional del Penedès s'hagi consensuat en una sola sessió i que s'hagi pogut aprovar el text per unanimitat. Carrillo explica en la nota que, «si no hi ha res de nou, el ple del dia 14 de juliol aprovarà l'àmbit Penedès sense cap esmena, amb acord de tots els grups». La ponència legislativa per debatre les esmenes a la llei de reconeixement del Penedès com a àmbit de planificació es va reunir dijous de la setmana passada per debatre el text i les esmenes, i després de la sessió es va aconseguir tancar un acord en tots els punts, de manera que el text de la llei s'aprovarà per consens de tots els grups. El següent pas és que la comissió de Política Territorial del Parlament aprovi el dictamen de la ponència, probablement el dia 30 de juny, i finalment el ple aprovarà la llei. Carrillo explica a la nota que, fa uns dies, des de CiU s'havia acusat els grups de govern (PSC, ERC, ICV) d'haver presentat unes esmenes amb la intenció de retardar l'aplicació de l'àmbit, i la Plataforma per la Vegueria Pròpia va alertar que el procés podria aprovar un àmbit de segona o rebaixar-ne el contingut. Carrillo diu a la nota que «res d'això era cert, perquè CiU i el PP han acceptat les esmenes proposades, totes pensades per millorar el text». Una vegada s'aprovi el text consensuat, el govern tripartit tindrà tres mesos per iniciar els treballs de redacció del pla territorial parcial del Penedès. El diputat indicava que el mèrit és que s'hi hagin sumat tots els que, d'entrada, no n'eren partidaris davant els que en demanaven l'aprovació amb els vots d'ERC, CiU i el PP».

Som Penedès es presenta

Un grup d'antics fundadors i integrants de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, entre els quals hi ha Josep Faura o Dídac Gallego, van abandonar la plataforma el gener d'aquest any després que l'assemblea del col·lectiu va canviar l'orientació del col·lectiu per convertir-se en un grup més executiu que assembleari. Alguns dels integrants de la plataforma que van abandonar el moviment van explicar que, malgrat deixar la plataforma, continuarien treballant per l'obtenció de la vegueria. Ara, alguns d'aquests integrants s'han constituït en el grup Som Penedès i avui organitzen el seu primer acte amb un debat sobre la vegueria al Vinseum, a partir de les vuit del vespre, amb la participació dels diputats Lluís Coromines (CiU), Miquel Carrillo (ERC) i Santi Rodríguez (PP).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia