Societat

Millet i Montull van a la presó al segon intent de la fiscalia

La jutge ordena empresonar-los preventivament pel cas de l'hotel del Palau. Entén que poden intentar influir en els testimonis i dificultar la investigació

Millet i Montull van, finalment, cap a la presó. Ho ha decidit la magistrada del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, que ha acceptat la petició d'empresonament preventiu incondicional presentat per la fiscalia pel cas de l'hotel del Palau de la Música.

La jutge argumenta, en la interlocutòria que ordena l'empresonament, que hi ha un risc manifest que els dos imputats intentin influir en els testimonis del cas, de manera que dificultarien la investigació. De fet, ahir mateix Montull va contactar amb un dels testimonis, el responsable de la cadena hotelera a la qual van vendre els drets sobre la finca que havien fet requalificar.

En demanar l'empresonament, el fiscal argumentava també que el risc de fugida és més alt que mai, ja que ara Fèlix Millet i Jordi Montull ja tenen dues causes obertes: la del desfalc del Palau i la del tràfic d'influències per fer requalificar una finca que després van vendre a la cadena hotelera Olivia.

A més del tràfic d'influències, aplicat sobre els càrrecs públics que havien de fer la requalificació d'un equipament educatiu per permetre-hi la construcció d'un hotel, la jutge veu indicis d'una apropiació indeguda de 900.000 euros per part de Millet i Montull.

Per aquest cas, que investiga el jutjat número 10 arran d'una querella de la fiscalia que obligarà el conseller Antoni Castells i càrrecs de l'Ajuntament a donar explicacions al jutjat com a testimonis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia