Serveis

Cerdanyola suspèn les llicències per a benzineres arran de l'excés de peticions al voltant del sincrotró

Vol elaborar un mapa que en reguli la ubicació i permeti a la ciutat obtenir guanys

«Cal elaborar un mapa de la ciutat que reguli i concreti on es poden emplaçar les benzineres d'acord amb un criteri d'equilibri que tingui en compte la demanda i el paisatge urbà.» Amb aquest objectiu, el govern de l'Ajuntament de Cerdanyola ha previst aprovar una suspensió de llicències per construir benzineres en l'àmbit de Bellaterra, que, en pocs mesos, s'ha convertit en l'espai objecte de dues peticions per construir-hi aquest tipus d'establiment. La regidora d'Urbanisme i Medi Ambient de l'Ajuntament, Laura Martínez, explicava que la suspensió es limita a Bellaterra, on encara queden solars adequats a aquest tipus de servei. Tot i això, «no és un entorn fàcil de fer conciliar» amb aquests establiments, a causa de la riquesa del paisatge.

L'excés de demanda, segons la regidora és fruit de la proximitat del Centre Direccional, on es troba el sincrotró, la Universitat Autònoma i el Parc Tecnològic del Vallès.

Durant l'any que duri la suspensió de llicències, tant pel que fa a noves concessions com a ampliacions d'estacions existents, l'Ajuntament ha previst elaborar un mapa que concreti on es poden construir estacions de combustible per a vehicles, tallers i altres serveis comercials relacionats.

Rendiment econòmic

Paral·lelament, al govern municipal també volen redactar un document jurídic que permeti a la ciutat obtenir rendiment econòmic de la implantació de benzineres. «És un sector poc vulnerable a la crisi i, per tant, volem que el rendiment econòmic no quedi únicament en mans privades, sinó que una part reverteixi en benefici de la ciutat, i més en una època en què no arriben recursos als ajuntaments», va dir.

La suspensió de llicències vindrà precedida per una modificació del pla general metropolità.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia