Educació

Tortosa avisa Educació que no tolerarà més retards en el CEIP Sant Llàtzer

La Generalitat retorna els terrenys sis mesos després perquè li havien cedit part d'una zona verda

«Ara ja no valen més excuses, perquè s'han incomplert tots els terminis», va afirmar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, sobre el retard en l'adjudicació de les obres del nou CEIP Sant Llàtzer. Bel va afegir-hi que aquest dilluns s'aprovarà l'enèsima cessió dels terrenys, després que la Generalitat haja sol·licitat a l'Ajuntament una altra modificació de l'acord de cessió. «Educació hauria d'adjudicar les obres durant el mes de març», va remarcar l'alcalde, tot i que va evitar parlar d'un ultimàtum a la Generalitat. «Per la nostra part, hem tingut molta paciència i fins i tot hem donat la cara per Educació», va revelar. Segons l'alcalde, s'han hagut de fer «moltes reunions per tranquil·litzar els veïns de Sant Llàtzer» i l'AMPA del CEIP El Temple. «Però ja no podem acceptar més demores», va remarcar.

Així, Bel va recordar que la primera cessió dels terrenys de Sant Llàtzer va fer-se l'any 2005, encara durant el mandat de l'alcalde socialista Joan Sabaté. Per tant, va descartar categòricament que els retards del projecte siguen algun tipus de càstig polític pel fet que ara Tortosa estigui governada per CiU. «A més, ja en aquest mandat, hem cedit els terrenys per a la comissaria regional dels Mossos d'Esquadra, l'edifici de les delegacions i el campus de la URV, i són projectes que han tirat endavant», va afegir-hi Bel. L'alcalde va assenyalar que l'Ajuntament ha complert amb la Generalitat cada cop que se li ha requerit algun document o tràmit. A més, des del consistori també estan disposats a assumir la urbanització els terrenys. En l'última visita del president José Montilla a Tortosa, el 19 de febrer, l'alcalde li va comunicar que aquest era un dels temes que calia desbloquejar. Però, al cap d'uns dies, la Generalitat va adreçar una carta al consistori en què sol·licitava un nou acord de cessió, ja que els terrenys que Educació havia acceptat incloïen part d'un talús que és zona verda. Aquest nou retard va caure com un gerro d'aigua freda, ja que tothom tenia coll avall que Educació donaria llum verd al projecte de manera imminent. De fet, el conseller Ernest Maragall va dir al desembre que el CEIP Sant Llàtzer s'inclouria en el primer paquet d'inversions en educació que aprovés el govern. En realitat, el conseller ja s'havia compromès, a l'abril de l'any passat, en què les obres del CEIP Sant Llàtzer començarien durant el 2009. Així, Maragall va dir al desembre que només faltava un acord de govern perquè Educació pogués tirar el projecte endavant. La Generalitat tenia previst donar-hi llum verd al setembre, però l'aprovació es va ajornar i Maragall va preferir no donar més dates, ja que va admetre que desconeixia quan el consell de govern podria aprovar un altre paquet d'inversions per a Educació. Maragall va dir, però, que això es produiria «ben aviat», un cop garantits el 9 milions que costarà construir el CEIP, ja que ha calgut adaptar el pla per fer-lo compatible amb la inundabilitat dels terrenys. D'altra banda, Educació també s'havia compromès a agilitzar el projecte amb la comunitat educativa de l'IES de l'Ebre i amb la nova direcció del tercer institut, ja que calia que l'embrió de l'IES que s'ha de construir al barri del Temple estigués un parell d'anys compartint espai amb el CEIP Sant Llàtzer.

L'ampliació del CEIP Cinta Curto, endavant

GUSTAU MORENO

El CEIP Sant Llàtzer no acaba de tirar endavant, però Educació ha anunciat que ha impulsat l'adjudicació de tres projectes a les Terres de l'Ebre, amb una inversió de més de set milions d'euros. El primer correspon a les obres de l'institut escola de Sant Carles de la Ràpita, que escolaritzarà els alumnes des de P3 fins a quart d'ESO. L'obra, adjudicada a Copcisa, costarà 4,6 milions i té un termini d'execució de 15 mesos. També s'ha aprovat l'ampliació d'una línia del CEIP Cinta Curto de Tortosa, que passarà a tenir 1.200 m² més, i nou grups més des de P3 fins a sisè. El projecte, encara en fase de redacció, tindrà un pressupost de prop d'1,4 milions d'euros. Finalment, Educació ha previst la substitució de l'escola d'Alfara de Carles, i ja ha encarregat a Gisa el projecte, que tindrà un cost d'un milió d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.