Un 40% dels mestres del Garraf segueixen la vaga contra Educació, el doble que a l'Alt Penedès

La retallada de les plantilles és una de les crítiques del professorat

USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i FETE-UGT i CGT són els sindicats convocants de la vaga d'ahir, que va seguir-se amb intensitat desigual al Penedès. A Vilanova, segons les dades facilitades per l'Ajuntament, de 363 mestres de les escoles públiques de la ciutat van fer vaga 155, el que representa un 42,70% del total. A l'escola Canigó de Vilanova, 25 dels 44 professors del centre no van anar a treballar, i dels 484 alumnes, només una seixantena van anar a classe; a l'escola Miquel Utrillo de Sitges, en canvi, l'afectació va ser molt menor: només tres mestres d'un total de 40 van unir-se a la convocatòria.

Un altre exemple és l'escola Charlie Rivel de Cubelles, on tot i que el claustre de professors del va decidir rebutjar unànimement les propostes del departament, no va donar suport a la vaga. «No la creiem suficient per solucionar els problemes reals que hi ha a l'escola pública», asseguren els mestres, que creuen que es tracta d'una mesura «aïllada» que no és prou útil. L'escola cubellenca, però, va penjar diverses pancartes al recinte educatiu per mostrar el seu rebuig a la política educativa del departament.

Els sindicats no disposaven ahir de dades de la vaga dels centres de secundària. Durant el matí, a l'institut Lluch i Rafecas de Vilanova van faltar 15 professors d'un total de 80, però només 118 alumnes d'ESO de 396 van assistir a classe. El seguiment de la vaga dels alumnes de batxillerat al centre també va ser important.

A l'Alt Penedès, el seguiment de la convocatòria de vaga va ser només del 20% als centres de primària. A l'escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní van faltar a classe 16 de 35 mestres de primària; pel que fa a l'alumnat de la mateixa franja educativa, de 308 infants van anar a classe uns 134. A la secundària del centre, però, no hi va haver cap afectació. La vaga també va ser minoritària a l'institut Alt Penedès de Vilafranca, on només van seguir-la cinc de 72 professors, i gairebé tot l'alumnat va anar a classe.

El fet que es descompti del salari dels mestres la seva falta a classe en motiu de la vaga és un dels motius que explica que no s'afegissin més professors a la convocatòria, segons USTEC-STEs, que reconeix, però, que esperava més suport, especialment a l'Alt Penedès. «El Departament no negocia, imposa», assegura el sindicat, que apunta que «aquest curs ha començat amb una retallada de plantilles a la majoria de centres, i això fa encara més difícil donar l'atenció adequada a l'alumnat amb més dificultats». A més, segons USTEC-STEs, això «carrega sobre el professorat la disminució del pressupost dedicat a l'ensenyament públic, mentre que alhora es continuen ampliant les subvencions als centres concertats». Una nova «contractació precària d'un terç de jornada» i un «nou calendari escolar sense cap mena de consens» són unes altres de les queixes del sindicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.