Educació

Ajuts d'Educació en llibres per a 33.558 alumnes gironins

Un total de 187 centres s'han acollit al pla per reutilitzar material de text

Alguns ajuntaments de les comarques gironines també col·laboren per ajudar les famílies a reduir els costos

S'intenta reduir de manera progressiva la despesa en llibres

Una de les despeses importants per a les famílies durant l'inici del curs escolar ve ocasionada pels llibres de text, que costen al voltant d'entre 200 i 300 euros per alumne. El Departament d'Educació té un programa per a la reutilització de llibres del qual es beneficiaran durant aquest curs un total de 187 escoles i instituts dels 318 centres que hi ha a les comarques gironines. Segons dades facilitades per Educació, 24.660 alumnes de primària i 8.928 de secundària. En total, es destinen 839.700 euros.

Es tracta d'un programa que té com a objectiu ajudar els alumnes en la compra de llibres i reduir de manera progressiva aquesta despesa, ja que els llibres es van reutilitzant cada any, segons s'indica des del Departament d'Educació. A aquests ajuts s'hi sumen els que poden sol·licitar les famílies a títol individual sempre que reuneixin els requisits establerts i tinguin una renda familiar no superior a uns llindars màxims. La convocatòria d'aquests ajuts es va obrir ahir i el període per demanar-los s'acaba el 30 de setembre. Els ajuts són per un import màxim de 105 euros per alumne. Aquests ajuts són per fer front a la despesa de llibres de text i també per a la compra d'ordinadors i material digital.

A banda dels ajuts del Departament d'Educació, alguns ajuntaments de les comarques gironines també destinen subvencions per ajudar una part de les famílies en la compra de llibres de text (tal com es pot comprovar amb alguns dels exemples que s'expliquen en aquesta pàgina).

També destaquen iniciatives d'algunes escoles, com la del CEIP Montjuïc, on en el cicle inicial s'ha reduït el cost dels llibres de text i es treballarà més amb material intern per ajudar les famílies davant la crisi, segons es va indicar des de la direcció del centre.

El president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPAC) a Girona, David Font, valora de manera molt positiva que els ajuts en llibres de text vagin arribant cada cop a més famílies, tot i que manté que “caldria estendre encara més aquests ajuts tenint en compte la situació de crisi econòmica actual”.

Les escoles, en marxa

Els docents ja van retornar ahir a la feina i es van portar a terme les primeres reunions als centres per començar a fer els preparatius per al nou curs escolar que s'estrena dimarts vinent, una setmana abans que el curs passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.