Educació

Barcelona

Pares de l'Eixample denuncien falta de places a la pública

Formen una plataforma per demanar una escola

Un altre grup impugna la creació d'un nou grup de P3

La manca d'escola pública és un problema comú a tot Barcelona, però pren força al districte de l'Eixample on, en la primera assignació per al curs 2011-2012, un total de 88 nens es van quedar sense plaça. Posteriorment, amb la creació de dos nous grups de P3, un a l'escola Ferran Suñer i un altre a la de Diputació, el nens de l'Eixample que s'han quedat sense plaça a l'escola pública s'ha reduït a 38.

Amb tot, la falta de places continua sent un problema en aquest districte de Barcelona. Per això, un grup de pares ha format la Plataforma per l'Escola Pública de l'Esquerra de l'Eixample, Sant Antoni i Poble Sec. La principal reclamació d'aquest col·lectiu és aconseguir més places de primària al districte. Han redactat un manifest, en què la demanda principal és que es faci una escola nova a l'illa de Germanetes, on ja està projectat fer-hi un institut. El consistori va cedir aquest espai a la Generalitat perquè hi fes equipaments, però encara no hi ha cap projecte sobre la taula.

Aquest grup de pares es vol fer sentir. De moment, han començat una recollida de firmes per demanar aquesta escola pública. Les actuacions aniran més enllà, ja que estan concretant com poden tallar el trànsit a la sortida de les escoles per fer sentir més les seves reclamacions.

Impugnen un ‘bolet'

Uns altres pares, els de l'escola Diputació, tenen una problemàtica diferent però que hi està relacionada. Expliquen que el centre tenia una oferta de 50 places de P3. Enguany, s'hi van registrar 72 preinscripcions. Per això, el Consorci d'Educació –integrat per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona– ha decidit incrementar un grup de P3, de forma excepcional per al pròxim curs. Aquesta opció és coneguda com crear un bolet, un sol grup de P3 que anirà pujant d'edat al centre, sense que això representi la creació d'una altra línia. L'AMPA de l'escola assegura que aquesta opció s'ha pres sense tenir en compte les condicions tècniques de l'escola. Retreuen la falta d'un informe tècnic detallat que estableixi amb quines condicions es pot fer aquesta ampliació.

Per la seva part, el Consorci d'Educació també ha emès un comunicat, en què assegura que s'ha pres la decisió després d'estudiar la resta d'alternatives de la zona: a l'escola Joan Miró o a l'Auró hauria suposat passar alumnes al districte de Sants-Montjuïc. L'escola Mallorca ja havia tingut un bolet el curs 2007-2008 i els Llorers està en procés de reducció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.