Educació

Segona protesta massiva de la comunitat de la UdG

Unes 400 persones, un nombre semblant al de dijous, es van manifestar ahir i van fer una concentració davant la Generalitat a Girona contra les retallades anunciades

Van llegir un escrit en què es reclama transparència

La mobilització organitzada ahir pels estudiants de la UdG va tornar a tenir una resposta massiva. Uns 400 alumnes, professors i personal d'administració i serveis de diferents facultats es van tornar a concentrar davant la seu de la Generalitat a Girona en contra de la retallada del pressupost de 9,5 milions d'euros. Aquesta vegada als estudiants del campus del Barri Vell s'hi van afegir també alumnes procedents del campus de Montilivi, que van sumar les seves veus i pancartes a la protesta.

“Menys corrupció, més educació”, “universitat pública i de qualitat”, “la cultura no és un negoci”, “retallar coneixement és retallar futur”, són alguns dels missatges que es podien llegir a les pancartes i que els estudiants i la resta de participants de la comunitat educativa de la UdG van reclamar amb crits, cassoles i xiulets. La mobilització va transcórrer sense incidents i els assistents van demostrar en tot moment el seu to pacífic. Fins i tot quan uns joves aliens a la manifestació van abocar escombraries davant la porta de la seu de la Generalitat, els estudiants de la UdG van voler deixar constància que volen aconseguir en tot moment els seus objectius per la via del civisme i ells mateixos es van fer càrrec de recollir-les. “Estem en contra d'accions d'aquest tipus”, van remarcar.

Ahir es van tornar a enganxar adhesius contra les retallades i es van recollir signatures que es van deixar a la porta d'entrada. A la concentració es va llegir el manifest, que es reprodueix a la plana següent, i ahir també es van produir altres reaccions. La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va fer una reflexió, publicada a la plana web de la universitat, amb el títol A favor d'una universitat pública i de qualitat, on destaca “la voluntat de l'equip de direcció de lluitar de manera decidida, davant de qualsevol instància, per mantenir una universitat pública i de qualitat”. La degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Anna Garriga, ha escrit un article on defensa que cal una reflexió i una reordenació.

LA FRASE

Hem obert un debat amb els representants de tots els col·lectius de la Universitat de Girona
Anna Maria Geli
Rectora de la UDG

LA DATA

18.05.11
Nova concentració
programada per a la una de la tarda davant la seu de la Generalitat a Girona.

Una altra concentració dimecres

Els estudiants han adreçat una carta als responsables de la Universitat de Girona i ara esperen resposta. “Segons quina sigui decidirem què fer”, va explicar la portaveu, Eva Miquel. El que s'ha decidit ara per ara és portar a terme una altra protesta dimecres vinent similar a les d'aquesta setmana. Els estudiants ja han concretat que es trobaran a les dotze a les diferents facultats i faran una altra concentració a la una davant la seu de la Generalitat a Girona.

Ahir a la concentració, a més del manifest, es va llegir també l'article d'opinió publicat a El Punt, subscrit per cinquanta catedràtics i titulars d'universitat. En aquest article s'adverteix dels perills que suposa la retallada per a la UdG. “Si l'objectiu de la universitat és la recerca i la formació de científics i professionals... per què les retallades comencen per la docència?”, és una de les qüestions que es plantegen en l'escrit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.