Educació

Les inversions es redueixen dràsticament i s'ajornen els projectes d'obres a la UdG

Les previsions eren de 10,47 milions per aquest any, però el govern de la Generalitat n'ha reduït 8 milions i per ara només s'acabaran les obres iniciades

La subvenció d'inversions a la UdG es redueix un 76% respecte del que estava previst i aprovat per part de la Generalitat a finals del 2010. La previsió era de 10,47 milions i ara quedarà en poc més de 2 milions, ja que se n'han descomptat 8. La UdG disposa de romanents específics i amb aquests recursos preveu que podria acabar les obres que estan en curs, però no pas iniciar cap dels nous projectes. Segons s'indica, “hauran de ser ajornats com a mínim fins a mitjan 2012”.

Obres ajornades

Les obres que s'ajornen són la construcció de la facultat de turisme al campus de Montilivi, que tenia finançament d'ICF-equipaments; l'edifici de serveis del Barri Vell, al carrer Portal Nou; i l'inici de la construcció del campus de ciències de la salut, a Sarrià de Ter. En vista de l'ajornament de la facultat de turisme, s'estan fent gestions amb la Generalitat per trobar una ubicació provisional adequada mentre no es disposi de la nova seu. Pel que fa al campus de ciències de salut, s'està pendent de la confirmació final d'un fons Feder per a la construcció dels espais de recerca de l'àmbit de salut i la seu de l'IdIBGi, que es podria veure condicionada per la decisió de la Generalitat sobre la ubicació de l'hospital Josep Trueta.

k

El pla presentat, a la plana web

LA XIFRA

8
milions
és la reducció en inversions pel 2011 a la UdG, un 76% en relació amb el que s'havia previst.

LA XIFRA

3
obres importants
ajornades per la reducció d'inversions, una de les quals és la nova facultat de turisme.

Algunes obres que ja estan en marxa

Entre les obres i projectes en curs, hi ha l'edifici Alemanys 14; l'adequació de l'aulari comú; s'acaba de confirmar el finançament per part del Ministeri per rehabilitar la capella del Roser de l'església Sant Domènec; l'ampliació dels serveis tècnics de recerca centralitzats; l'ampliació dels espais de recerca de la Facultat de Ciències i per a grups de l'àmbit científic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.