Societat

urbanisme

Badalona limita la velocitat dels vehicles en nou barris de la ciutat

Les noves zones 30 faciliten la convivència de cotxes, bicicletes i vianants en carrers residencials

Es tindrà especial cura dels voltants de les escoles

Badalona amplia l'aposta per racionalitzar el trànsit de la ciutat amb la creació de més zones 30, que aquesta vegada arriben fins a nou barris de la ciutat per abastar un bon nombre de carrers residencials. L'objectiu és millorar la convivència entre els vehicles de motor, les bicicletes i els vianants.

En aquestes vies es manté la segregació entre la calçada i la vorera, però se senyalitza tot el perímetre de la zona amb la limitació de la velocitat a 30 quilòmetres per hora. D'aquesta manera, les bicicletes no necessiten un carril propi per circular, sempre que ho facin respectant la normativa de circulació.

La regidora de Medi Ambient, Mercè Rius (CiU), explica que amb aquesta mesura també es vol evitar que alguns d'aquests carrers secundaris “es facin servir de drecera”. Rius també assenyala els avantatges que la mesura té pel que fa a la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica. El regidor de Via Pública, José Antonio Lara (PSC), afegeix que la creació de zones 30 respon, en part, a les peticions dels veïns i assegura que es tindrà “especial cura en espais propers als centres escolars”.

Voreres elevades

A més de la senyalització vertical, en alguns carrers s'opta per la construcció de plataformes a l'entrada de les vies, que fan que els vehicles hagin de reduir la velocitat per poder superar-les. En el cas de carrers llargs, s'eleva la calçada en alguns punts al mig del carrer o es transforma l'estacionament en cordó en estacionament en bateria, de manera que la calçada queda més estreta, sempre que l'amplada del carrer ho permeti.

Els barris on s'han començat els treballs d'aquesta segona tanda de creació de zones 30 a Badalona són Casagemes, Canyadó, Manresà, Bonavista, Morera, Congrés, la Salut, Llefià i Coll i Pujol. El projecte es fa gràcies a una partida procedent del fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local per un import de 413.321 euros. Els treballs van començar al juliol i està previst que durin cinc mesos. L'empresa encarregada de les obres és Acsa, una companyia especialitzada en obra pública que està donant feina a dotze persones per portar a terme aquestes millores en aquests nou barris de la ciutat.

LA XIFRA

413.321
euros és l'import
de les obres de les noves zones 30 en nou barris de Badalona, finançades amb fons estatals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.