Societat

Cambrils

Recullen 2.500 firmes contra la llei antitabac a Cambrils

Els restauradors desestimen la idea de tancar les portes dels negocis una setmana com a mesura de protesta

Continua la croada de diversos propietaris de bars i restaurants de Cambrils contra la llei antitabac, que va entrar en vigor el 2 de febrer passat i que prohibeix que es fumi a l'interior dels establiments. Dijous a la nit, una trentena de persones vinculades al sector de la restauració que estan disconformes amb la nova mesura es van reunir per segona vegada al Motel La Dorada per debatre possibles accions per fer visible el seu malestar, on cadascuna va portar les firmes que està recollint en senyal de protesta. Segons va explicar ahir l'amo del restaurant Panoramic, Manolo Carmona, actualment ja han aconseguit aplegar unes 2.500 signatures entre els clients i els mateixos restauradors. Va afegir, però, que les aspiracions dels impulsors d'aquesta iniciativa és “no aturar-se i arribar fins a les 20.000 adhesions”: “Confiem que aquesta fita serà bastant fàcil d'assolir als mesos d'estiu, quan es multipliquen els clients. De moment, les que hem aconseguit les hem tramès a la Federació Espanyola d'Hostaleria de Tarragona, que, al seu torn, les adjuntarà amb les que hagin obtingut altres federacions d'arreu de l'Estat espanyol. I, com que l'important és que el sector estigui el més unit possible, l'objectiu final és reunir 500.000 firmes per impulsar una iniciativa legislativa popular”.

Tancats dos bars

En la trobada dels restauradors també es va lamentar que aquest mes han tancat dos bars del barri de La Parellada, i es va insistir que, en part, “aquests negocis s'han vist agreujats pels efectes de la llei antitabac”. Tot i això, a part de la recollida de signatures, van desestimar per falta d'unanimitat dur a terme altres accions més radicals, com ara treure les màquines de tabac dels negocis, convocar una concentració davant de l'ajuntament en què les persones que hi assisteixin fumin de forma conjunta, deixar que els clients també fumin lliurement als locals o tancar les portes dels establiments durant una setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.