Societat

Proclamada la “Re-púbica” a Terrassa

El president mostra el cul a tots els terrassencs des del balcó de l'Ajuntament

Els regidors del PP no estan presents a la rua de carnestoltes, que va aplegar milers de persones que van omplir la Rambla

Des del balcó de l'Ajuntament, el president Repubis Anus no va tenir cap mena de pudor i es va abaixar els pantalons per mostrar a tots els terrassencs la part posterior de la seva anatomia que li dóna el nom. Moments abans, acabava de proclamar la “Re-púbica de Tetassa” després de llançar el cap tallat del rei Carnestoltes al públic i acte seguit havia desplegat una pancarta que des del balcó arribava fins al terra amb el dibuix d'un penis enorme coronat amb la bandera tricolor. I és que la 34a edició del carnestoltes de Terrassa havia fet un gir republicà que els regidors del PP no van poder suportar. Com havien avisat, cap representant popular va ser present a la rua. I potser millor, perquè si es van escandalitzar amb el programa, algunes comparses van ser molt irreverents.

La Llanterna, per exemple, va recordar la construcció de la casa del bisbe amb una paròdia en què el Bisbe ballava l'èxit We don't speak americano acompanyat per tres monges amb una faldilla ben curta i un seguici d'animats capellans. El lema de la carrossa del Pispat de Tetassa ho resumia tot: “Vivim com Déu”. Però van ser moltes les comparses provocadores, des de la Venècia Gay de Rives Triple Sex fins a la del Jurat, que mostrava esportistes dopats i amb un dorsal en el qual indicaven que estaven a la “mitja correguda”. Això sí, la trentena de comparses van transmetre gresca i disbauxa durant tot el recorregut que va sortir a les sis de la tarda de l'estació del Nord i va acabar a quarts de deu al portal de Sant Roc. L'entitat cultural El Porronet –la comparsa oficial d'aquest any– va encapçalar la rua amb el lema “Visc a la Re-púbica del teu anus”. Els seus membres van fer el pregó en forma de diàleg i van preguntar a l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, “quan s'acabaran les obres del metro per fer negocis” i per així poder anar “amb viatges organitzats amb els iaios”. També li van recordar “els arreglillos molt estranys que han fet al barri de Sant Pere”. A més, van ironitzar sobre les càmeres que posaran a la Rambla per controlar el trànsit. “Ens haurem de posar boniques”, van afirmar.

El bon temps va animar milers de persones a sortir al carrer i a seguir una rua que passava per la nova rambla d'Ègara. Potser per la facilitat d'accés després de l'acabament de les obres, aquest va ser el punt del recorregut de la rua que va concentrar més ciutadans disfressats que van voler gaudir de la gresca i la rauxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.