Societat

ENRIC CASANOVAS

IDEÒLEG DE LA FOLDING LIFE

“Als cotxes els queden cinc anys a les ciutats”

Ha visitat vint-i-tres ciutats de l'Estat espanyol en vint-i-un dies damunt de la seva bicicleta plegable per promoure el que anomena folding life, la vida plegable, que ha convertit en la seva filosofia de viure.

Què és la folding life?

És una manera més intel·ligent de fer les coses, evitar les complicacions i buscar el més simple i pràctic. De petit em deien escàner, perquè sempre mirava com funcionaven les coses i m'agrada buscar la millor manera, l'optimització de les eines i recursos... en realitat em sento un explorador.

I per això el viatge en bicicleta plegable per l'Estat?

Volia demostrar que amb la bicicleta plegable es pot anar a tot arreu. He pujat a avions, helicòpters, taxis, vaixells, tramvies, trens... sempre amb la bici i un carretó, on portava tot el que necessitava per al viatge, i no he tingut cap problema.

Quants quilòmetres ha fet en aquests dies?

Amb aquests transports públics no ho sé, moltíssims. Amb la bicicleta, 527 quilòmetres.

I els beneficis de la vida plegable?

La folding life té molts vessants diferents. Jo, ara mateix, estic concentrat en el de la mobilitat, d'aquí ve el viatge. Els beneficis? el primer de tots la salut, l'exercici, que pot fer qualsevol persona. I després, hi ha un benefici comunitari: d'aquí a cinc anys veurem que es comencen a limitar els cotxes a les ciutats. Cada cop som més, i no és viable que tothom vagi amb cotxe per la ciutat. La bicicleta és neta, còmode, i he demostrat que es pot portar en qualsevol transport públic.

Haurem de fer més carrils bici.

No es tracta que facin carrils bici perquè llavors la gent vagi en bicicleta. Si la gent agafa la bici, acabaran fent carrils perquè serà una necessitat.

I la convivència dels ciclistes amb els vianants i els cotxes?

Hem equivocat la filosofia. S'han fet carrils traient espai als vianants, i és un error. L'espai s'ha de treure als cotxes, que són el mitjà que no és sostenible mantenir a les ciutats. Cal planificar les ciutats d'una manera diferent, més intel·ligent.

Quina conclusió ha tret del viatge?

Que l'Estat té molt bons transports. S'ha experimentat i s'ha crescut molt i bé en aquest sentit, és clar que sempre es pot millorar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a