Els religiosos catòlics gironins presten 58 serveis de caire social

Un estudi revela que sobretot ajuden als immigrants i a la inserció social

A la demarcació de Girona presten serveis de caràcter social monges i frares de 38 instituts religiosos. šAixí ho recull l'estudi porta per nom «Al servei de servir» que ha estat elaborat pel grup d'Investigacions en Sociologia de la Religió (ISOR). La majoria dels 58 serveis socials que es presten a la demarcació de Girona es concentren en àmbits com la inserció econòmica i/o social (amb 11 serveis), la immigració (10), la sensibilització ciutadana (8) o aquelles tasques del camp de la salut (6) o la geriatria (5 serveis). El secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Lluís Serra, va destacar que els dos primers indicadors acaparen percentatges superiors a la mitjana catalana. Serra va afegir que, a diferència d'altres indrets de Catalunya, amb aquest estudi s'ha pogut comprovar que a les comarques gironines s'ha sabut integrar més bé al col·lectiu immigrant a causa del millor estat del benestar que caracteritza la demarcació i també a la menor densitat d'habitants en els municipis.

Amb tot, la directora general d'Afers Religiosos, Montserrat Coll, va reconèixer que des que s'ha fet aquest estudi -es va iniciar el maig del 2007 i es va acabar el febrer d'aquest any-, les comunitats de religiosos s'han vist «desbordats» per l'allau de peticions d'ajuda que els arriba com a conseqüència de la crisi econòmica. I en aquest sentit es va aclarir que les peticions són ateses no en funció de la confessió religiosa dels que demanen ajuda sinó del grau de necessitat que tenen, sobretot en qüestions bàsiques.

D'altra banda, els responsables de l'estudi van desvincular la presentació dels resultats d'aquesta amb la campanya de la declaració de la renda.

LES DADES

Serveis per comarques
Gironès: 27
Selva: 10
Alt Empordà: 9
Baix Empordà: 5
Pla de l'Estany: 4
Garrotxa: 2
Ripollès: 1
Serveis per àmbits d'actuació
Inserció econòmica i/o social: 18%
Immigració: 17%
Sensibilització ciutadana: 14%
Salut: 11%
Geriatria: 9%
Beneficiència: 7%
Inserció laboral: 5%
Educació: 4%
Presos: 4%
Menors: 2%
Sense sostre: 2%
Activitats concretes
Alfabetització: 13,79%
Formació: 10, 34%
Atenció domiciliària: 9,10%
Atenció residencial: 9,19%
Recol·lecció i distribució: 9,19%
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.