Societat

societat

Treballadors de l'hospital es manifesten en el ple d'Olot contra les retallades

Una representant intervé al final de la sessió per denunciar l'empitjorament de les condicions laborals

Els agents de la policia també volen millores

Una cinquantena de treballadors de l'hospital Sant Jaume en representació del mig miler que té es van manifestar a fora de l'ajuntament d'Olot abans del ple d'ahir al vespre i, un cop iniciat, van entrar per seguir la sessió i intervenir-hi al final. Durant bona part del ple, van tocar botzines des de fora i van mostrar pancartes per les finestres de la sala de plens, cosa que, al final, els va recriminar l'alcalde, Josep Maria Corominas. Un cop acabat, una representant del comitè d'empresa va llegir un breu comunicat en què manifestava l'oposició dels treballadors de l'hospital a les retallades. Va ser una altra de les accions iniciades per aquest col·lectiu dilluns passat amb la lectura d'un manifest i una recollida de signatures de suport. En aquest manifest, alertaven que fa temps que les seves condicions laborals van malament; s'oposaven a les retallades actuals i a les que es preveuen i recordaven que afecten els treballadors i els usuaris i el nou hospital comarcal que s'ha d'obrir el 2013, segons ells, sense els nous serveis previstos ni l'ampliació dels actuals. La representant del comitè va avançar que segurament presentaran una moció al ple de gener. Només hi va intervenir l'alcalde per reclamar explicacions als treballadors de l'hospital sobre els canvis en la seva situació laboral respecte a mesos enrere. Va dir que entenia el malestar que genera la pèrdua de la paga de Nadal i el canvi d'horari laboral, però va recordar-los que eren el col·lectiu de treballadors públics més ben tractat de tots els afectats. I, finalment, hi va afegir que treballaran perquè l'afectació de les mesures que imposa el govern espanyol sigui la mínima.

Policia

En el ple d'ahir també van assistir els agents de la policia municipal, que es van limitar a escoltar el debat i la votació dels punts de l'ordre del dia fins al que feia referència a la no-disponibilitat de la paga de Nadal i la desestimació de les sol·licituds de treballadors de l'Ajuntament del 25% d'aquesta retribució –pel període d'abans de l'aprovació del decret del govern espanyol que la suprimeix–. Ja fora del ple, van dir que tenen desavinences amb l'Ajuntament en temes de retribucions i organització de la jornada laboral però no les van voler concretar. Tot i no dir-ho en veu alta, no van descartar fer una tancada a les dependències segons com evolucioni la negociació.

LA XIFRA

500
treballadors
representa el comitè d'empresa de l'hospital Sant Jaume d'Olot.

LA DATA

2013
S'ha de produir
el trasllat de l'hospital d'Olot, que s'acabarà a final d'any.

Retallades per imperatiu del govern espanyol

El gerent de l'hospital Sant Jaume d'Olot, Carles Puig, i la directora mèdica, Josefina Felisart, van recordar ahir en roda de premsa que és el govern espanyol el que obliga a suprimir la paga de Nadal i a modificar la durada de la jornada laboral. Hi van afegir que han impulsat mesures per minimitzar-ne els efectes com ara l'avançament de la meitat de la paga extraordinària de l'estiu i el pagament del 30% dels objectius –ho han demanat el 75% dels treballadors–. Van voler insistir, però, que la qualitat assistencial està assegurada i van agrair l'esforç i la professionalitat de tot el personal del centre hospitalari olotí. Quant a la posada en marxa del nou hospital, van dir que res els fa pensar que s'obri amb una rebaixa dels plantejaments inicials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.