Societat

La Creu Roja atén el 2012 un 40% més de gent gran en situació de dependència

Per primera vegada baixa l'atenció als immigrants

L'entitat va atendre al llarg de l'any passat més de 67.000 persones, un 13% més que el 2011

La Creu Roja de Girona va atendre a les comarques gironines durant el 2012 un 40% més de gent gran en situació de dependència, cap a 2.500 persones, segons es desprèn de la memòria de l'entitat per a l'exercici del 2012 que es va presentar ahir. Les persones que van haver de ser ateses són precisament les que formen part dels col·lectius afectats per la crisi econòmica.

Segons les dades presentades en la memòria, el conjunt de les persones ateses per la Creu Roja a Girona al llarg del 2012 va ser de 67.155, cosa que representa un 13% més que l'any anterior. El col·lectiu que va haver de rebre més atenció, i amb diferència, va ser el dels afectats per la crisi, i aquí és on hi ha precisament les persones grans o en situació de dependència, així com la infància. L'increment del nombre de persones ateses va ser possible gràcies al suport de les 18 assemblees locals i comarcals, i dels punts de suport que l'organització té distribuïts a tot el territori gironí.

Donatius

La memòria de la Creu Roja també recull que, de cada 100 euros dels que l'entitat ha percebut en concepte de donatiu, una tercera part d'aquests es van haver de destinar precisament a donar cobertura a la gent gran en moltes facetes, com ara portar-los el menjar o dutxar-los. Durant l'any passat, la Creu Roja va atendre més de 2.500 persones grans o dependents de la demarcació. D'altra banda, l'entitat també va haver de destinar més recursos a programes destinats a la infància o a la inserció laboral. I també, i per primer cop, es va notar una davallada del nombre de persones immigrants que es van adreçar a la Creu Roja en demanda d'ajuda.

LA XIFRA

2.500
persones grans
en situació de dependència va atendre la Creu Roja el 2012. En aquest període es van atendre més de 67.000 persones.

Intensificar les accions per lluitar contra la crisi

La Creu Roja ha d'actuar cada vegada amb més recursos contra els devastadors efectes de la crisi, que de manera transversal afecta la societat, en aquest cas la gironina. Un dels punts en què s'actua és el de l'ocupació, en què la Creu Roja va atendre 1.135 persones el 2012, ja fos en itineraris ocupacionals i d'inserció laboral o en espais de recerca de feina; aquí es dóna orientació i assessorament a les persones en situació d'atur. En els programes d'ocupació la taxa d'inserció laboral del 2012 va ser del 38%. També es va intervenir en les ajudes a la infància; en aquest cas, a les beques menjador es van atendre 52 infants. A més, tenen els centres de mediació social i reforç escolar, un espai de trobada que acull nens que viuen una situació de risc i exclusió social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.