Societat

Els restaurants ideen fórmules per salvar les setrilleres

La normativa que va entrar en vigor al març permet els ‘aderezzos'

Un 33% dels locals no etiqueten bé l'envàs

Feta la llei, feta la trampa. Alguns restaurants han aconseguit salvar de la crema les setrilleres. La normativa que va prohibir l'ús de setrilleres el març de l'any passat es referia exclusivament a l'oli d'oliva. Així que alguns establiments han ideat fórmules alternatives i han aconseguit reomplir els envasos amb algun tipus d'aderezzo per a l'amanida o senzillament amb oli barrejat amb herbes aromàtiques o una simple fulla de llorer.

L'Agència Catalana de Consum reconeix que, quan van començar les inspeccions, aquest tema va ser motiu de controvèrsia. “Al final es va optar per respectar aquestes opcions, perquè la normativa es refereix exclusivament a l'oli d'oliva”, han indicat fonts d'aquest organisme.

Des de l'inici de la campanya de control sobre l'aplicació de la normativa, l'Agència Catalana de Consum ha detectat que el 33% dels locals inspeccionats incorren en incompliments en l'etiquetatge de l'envàs: en un 15% dels casos, els envasos no disposen d'un sistema de protecció que n'impedeixi la reutilització i un 5% dels envasos monodosi tenen un sistema d'obertura sense precinte.

El Gremi de Restauració de Barcelona recomana als establiments que no s'inventin estratègies per incomplir la llei. “Si opten per tenir algun tipus d'aderezzo, recomanem que també tinguin oli normal”, manifesta el president del gremi, Pere Chias. Fa poc, el gremi va organitzar una trobada amb empreses distribuïdores d'oli per facilitar el procés de compra als restaurants. “Ja que la llei s'ha de complir, el gremi fa una funció d'acompanyament”, diu Chias.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia