Amposta reclama que els correbous siguin festa d'interès nacional i que un decret llei els regule

El ple de l'Ajuntament d'Amposta va fer ahir una defensa aferrissada de les festes tradicionals amb bous a les Terres de l'Ebre. I ho va fer amb l'aprovació per part de tots els grups municipals de dues mocions, una a proposta de CiU i l'altra d'ERC (la mateixa que ja s'ha aprovat als ajuntaments de l'Aldea i Deltebre). «Estem preocupats perquè la festa dels bous a les Terres de l'Ebre no està regulada i poden haver-hi pressions de col·lectius per eliminar-la», va manifestar el regidor de Governació de l'Ajuntament d'Amposta, Josep Garriga. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Amposta demanarà al Departament d'Interior que el manual de bones pràctiques taurines sigui la norma legal, és a dir, es converteixi en un decret llei dels correbous. A més, el consistori ampostí vol que la festa dels bous, que omple la programació de les festes majors de bona part dels municipis del Baix Ebre i el Montsià, s'inclogui en el catàleg del patrimoni festiu de Catalunya. «Des de meitat del segle XVII hi ha constància documentada de la celebració de correbous a diferents pobles de les Terres de l'Ebre. Aquesta llarga tradició ha anat lligada a la celebració de festes populars, de manera que els bous s'han convertit en una de les principals manifestacions festives de la cultura popular i tradicional d'alguns pobles», va manifestar la portaveu d'ERC, Marta Cid. Així, es demanarà al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació que els correbous que se celebren a Amposta i altres llocs de les Terres de l'Ebre es reconeguen com a festa tradicional d'interès nacional. Els regidors socialistes van donar suport a les dues mocions.

Una plaça de fiscal als jutjats

La fiscalia general de l'Estat té previst crear una plaça de fiscal a l'àrea del Baix Ebre i el Montsià. Així ho va explicar en el ple d'ahir el portaveu del grup municipal socialista, Antoni Espanya, motiu pel qual va presentar una moció que reclama que aquesta plaça s'adscrigui als jutjats d'Amposta, on actualment no hi ha cap fiscal de manera permanent sinó que periòdicament s'hi desplacen els de Tortosa. La proposta del PSC, que va prosperar amb el suport de tots els grups municipals, és una reivindicació del Col·legi d'Advocats, així com dels jutges i secretaris judicials dels tres jutjats de primera instància i instrucció que hi ha a la capital del Montsià. «Res impedeix que tinguin dependència orgànica i funcional de la secció permanent de la fiscalia de Tortosa, però és molt important la seua presència permanent per agilitar els tràmits», va dir Espanya. Actualment hi ha cinc fiscals a les oficines judicials de Tortosa, mentre que no n'hi ha cap a Amposta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.