Successos

seguretat viària

Cambrils aconsegueix la major reducció del nombre d'accidents en 20 anys

El 2009 es van produir 259 sinistres al terme municipal, mentre que l'any passat van baixar fins als 141

Continuen havent-hi sis punts negres a la xarxa viària

Les campanyes de conscienciació en què s'insisteix en la importància de tenir prudència al volant; el temor a les multes, i l'eliminació de diversos punts negres de la xarxa viària. Pel cap de la policia local de Cambrils, Josep Muñoz, aquesta suma de factors ha estat clau a l'hora d'aconseguir fer disminuir de manera dràstica el nombre d'accidents de trànsit dins el terme municipal: “Aquesta reculada ha estat especialment notable en els dos últims anys. Mentre que el 2009 es van produir 259 sinistres, durant el 2010 n'hi va haver 141, fet que significa una baixada de prop del 45%”. Muñoz, a més, destaca que es tracta de “la major frenada dels índexs de sinistralitat des del 1990, any que es van comptabilitzar 172 incidents”: “Hem superat amb escreix les previsions que al cos ens vam marcar en el nostre pla d'acció per al 2010, ja que la fita era una minoració del 25%”.

Millorar la mitjana del país

Al llarg de l'última dècada, Cambrils ha assolit una reducció de l'accidentalitat del 54%, superant així la mitjana del país, que és del 46%. Tal com va especificar el cap del cos de seguretat, a aquest bon resultat hi ha contribuït la presència de menys punts negres, que són els llocs on en un any s'hi registren un mínim de tres sinistres. Així, mentre que el 2008 n'hi havia 17, el 2009 es va passar a 10 i, l'any passat, a 6. Aquests darrers són el pont de l'N-340 a l'alçada de l'avinguda Adelaida; l'encreuament entre l'avinguda Vilafortuny i el Mas d'en Bosc; la plaça de l'Ajuntament; la intersecció entre l'avinguda Diputació i la Beethoven; la cruïlla entre l'avinguda Països Catalans i la plaça Creu de la Missió, i el tram comprès entre els punts quilomètrics 3,4 i 3,5 de l'avinguda Diputació.

LA XIFRA

54%
És la baixada
de l'accidentalitat assolida a Cambrils la darrera dècada. La mitjana del país ha estat del 46%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.