Successos

tribunals

Jutjats per un tiroteig en ple carrer a Girona

El fiscal demana penes d'entre dos i tretze anys de presó per als tres acusats pels delictes de temptativa d'homicidi, amenaces, encobriment, tinença il·lícita d'armes i contra la salut pública

El judici pel tiroteig al barri de Can Gibert del Pla de Girona que va tenir lloc l'estiu de 2010 ja està vist per a sentència. Ahir al matí es va celebrar la segona i darrera sessió judicial, que va acabar com va començar, sense que el fiscal modifiqués una coma del seu escrit d'acusació i demanant penes d'entre dos i tretze anys de presó per als tres acusats.

Els fets van tenir lloc el 19 de juny del 2010, quan, segons l'escrit del fiscal, Narciso Rojas i Milton César Casanova van quedar al bar Punto Sabroso del carrer Sant Sebastià de Girona. Dins el bar, els homes van començar a discutir i es van començar a intimidar amb les pistoles que duien tots dos. Un dels acusats, Milton César Casanova, va treure una navalla que va posar al coll de Narciso Rojas, que empunyava un revòlver.

No localitzen l'arma

La baralla va continuar al carrer i, segons el fiscal, Casanova i la persona que l'acompanyava, que no ha pogut ser identificada, van efectuar un tret amb una arma que tampoc ha pogut ser localitzada. La fiscalia creu que Narciso Rojas va intentar matar Casanova disparant-li com a mínim dues vegades, però els projectils van impactar en dos cotxes que hi havia aparcats al carrer.

El fiscal manté que després del tiroteig Narciso Rojas va entregar una pistola i cartutxos a Dionicio Rojas Cabrera perquè l'ocultés. El jove va aprofitar que treballava de cambrer al bar La Farinera de Girona i que l'empleada de la neteja feia vacances per amagar-la a la taquilla de la noia. Quan la treballadora va tornar de vacances va trobar una motxilla amb l'arma i va alertar la policia. Els agents van detenir el cambrer, que també ha acabat assegut al banc dels acusats. Quan la policia va aconseguir detenir Narciso Rojas, van localitzar l'arma que havia utilitzat en un domicili que tenia llogat a Osor. A més, també li va trobar droga en una habitació que tenia llogada a Girona.

La postura de la defensa

Per tot plegat, la fiscalia demana que condemnin Narciso Rojas a 13 anys i 3 mesos de presó per temptativa d'homicidi, tinença il·lícita d'armes i un delicte contra la salut pública. En aquest sentit, el lletrat de la defensa, Carles Monguilod, reconeix que el seu client duia una arma sense tenir-ne la llicència, però en canvi nega la resta de les acusacions. Per la seva banda, el fiscal demana dos anys de presó per a Milton César Casanova per un delicte d'amenaces que hauria comès quan va posar la navalla al coll de l'altre acusat. El lletrat de la defensa, Joan Pere Zapata, en demana l'absolució i, com a alternativa, un delicte d'amenaces amb eximent de legítima defensa. Per últim, la fiscalia demana tres anys de presó per a Dionicio Rojas Cabrera, el cambrer de La Farinera, per un delicte de tinença il·lícita d'armes i encobriment. La defensa, en canvi, el lletrat Narcís Peya, demana un any de presó per la possessió de la pistola.

LA DATA

19.06.10
Dia
que van tenir lloc els fets al barri de Can Gibert del Pla de Girona, davant del bar Punto Sabroso.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.