Economia

El Congrés dóna llum verda al Fons de Reestructuració Bancària

La vicepresidenta Elena Salgado, assegura que el FROB respecta el "bloc de constitucionalitat" de les competències repartides entre l'Estat i les autonomies

El ple del Congrés dels diputats ha convalidat aquest dimecres amb els vots a favor de PSOE, PP i Coalició Canària (CC) el decret llei que regula la creació del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que ha comptat amb el rebuig de CiU, PNB, ERC, IU, ICV, BNG, Na-Bai i UPyD. En total, la norma ha comptat amb 313 vots a favor i 23 en contra.

Alhora, la cambra baixa ha rebutjat per 311 vots en contra, 24 a favor i una abstenció la petició de PNB, ERC i BNG de tramitar el text com a projecte de llei, fet que hauria permès modificar-lo, però alhora hauria provocat una "incertesa inadmissible" per a les entitats afectades pel procés, segons el PP.

CiU, com havia avançat, s'ha decantat pel vot en contra, perquè considera que el text vulnera les competències autonòmiques en matèria de caixes. Tant PNB com ERC, IU, ICV i BNG han coincidit en rebutjar la norma pel mateix motiu que Convergència.

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha assegurat que el FROB respecta el "bloc de constitucionalitat" de les competències repartides entre Estat central i autonomies i n'és "plenament respectuós". Tot i això, ha destacat que el seu objectiu és garantir una "intervenció àgil i eficaç" del Banc d'Espanya "quan calgui", evitant que perilli la viabilitat d'unes entitats que poden entrar en risc "en els pròxims mesos".
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.