Necrològiques

Joaquim Pla i Gallart

Una vida de lluita per la justícia i la pau

Ha mort en Quim Pla, mossèn Quim, un capellà de llarga trajectòria a la nostra diòcesi en la defensa dels drets humans, la justícia i la pau. En definitiva, en favor dels pobres de l’evangeli.

En Quim ha estat quasi des dels seus inicis membre de Justícia i Pau de Girona i durant molts anys consiliari de l’entitat. N’estava tan empeltat que va escriure el llibre de la trajectòria de Justícia i Pau en el seu primer quart de segle (1975-2000). Va ser company de tots els equips de Justícia i Pau d’aquells anys dirigits per en Pere Thió, en Món Marquès, en Jordi Planas, en Pepo Delàs, en Jordi Canyigueral i l’Assumpció Català. I també va participar activament en les campanyes d’aquella època, la del 0,7%, el Fons Català de Cooperació i la promoció de la cooperació especialment als països de l’Amèrica Central i del Sud, i de l’Àfrica.

En l’àmbit de la cooperació, cal destacar la relació que va tenir en Quim Pla amb dues figures importants del nostre Bisbat, com van ser en Joan Alsina, a Xile, i en Quim Vallmajó, a Rwanda; de la qual, després, des de la seva faceta d’escriptor, a través de llibres i articles, ens ha fet arribar els seus testimonis de vida activa i espiritual.

També és de significar la seva tasca pedagògica amb molts joves, especialment a través de l’escoltisme, del qual també durant molts anys va ser consiliari, a les parròquies en què va fer de vicari i també a través de la Pasqua Jove.

En Quim Pla va ser, en definitiva, un fervent militant dels postulats del Vaticà II, que va intentar defensar i concretar a través de la seva participació en grups i moviments i a través de molts articles a la premsa local. De fet, tenim moltes cròniques de la seva visió del tarannà de l’Església diocesana a través de diverses revistes catalanes, com ara Quaderns de Pastoral. Ha mantingut viva la seva activitat d’escriure fins fa ben poc a través del seu blog @elnouburxeta.

En el moment del seu comiat, des de Justícia i Pau de Girona volem agrair profundament haver compartit tots aquests anys les lluites per la justícia i la pau arreu!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia