Necrològiques

Manuel Ibarz Casadevall

Advocat i polític gironí, exsenador de CiU i exdiputat del PP

Manuel Ibarz Casadevall, advocat i polític gironí nascut el 29 d’octubre del 1947, es va llicenciar en dret a la Universitat de Barcelona l’any 1973.

En el món de la política, va ser delegat territorial del Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat de Catalunya, entre els anys 1990 i 1993. Després va militar a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i en les eleccions generals del 1993 va ser escollit senador per CiU a Girona, càrrec que va mantenir fins al gener del 1996. Va ser portaveu adjunt del grup parlamentari català al Senat de CiU i vicepresident segon de les comissions d’Autonomies i Organització i Administració Territorial, de Peticions, de Justícia, i de la comissió mixta per a la Unió Europea.

Posteriorment va abandonar CiU i va ser escollit diputat com a independent pel Partit Popular en les eleccions al Parlament de Catalunya del 2003 i fins al 2006 va ser president de la comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya. Després va exercir com a assessor del PP al Parlament de Catalunya i l’any 2015 va ser nomenat membre de la comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública.

Paral·lelament al món de la política, Ibarz va ser jutge substitut dels jutjats números 1 i 2 de Girona, del jutjat mercantil de Girona i dels jutjats de primera instància i instrucció número 4 de Santa Coloma de Farners, número 1 d’Olot i número 7 de Figueres; aquests dos últims, amb competències exclusives en matèria de violència de gènere.

També va ser professor associat a la UdG, on impartia l’assignatura L’ètica dels funcionaris públics.

La cerimònia de comiat se celebrarà demà, diumenge, a les deu del matí, a la sala de cerimònies del Tanatori Mémora de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia