Necrològiques

Recordant Natividad Madrenys Caballé

Monja benedictina del monestir de Sant Daniel de Girona

Nati Madrenys Caballé va néixer el febrer del 1921 i va morir abans-d’ahir, a l’edat de 101 anys.

Madrenys, nascuda enmig d’una família de masovers, passà la seva infantesa al mas de can Domènech, a Sils, i, tal com ens explicava en una entrevista ara fa un any, va ser arran d’una visita al monestir de Montserrat que Madrenys es va enamorar d’aquella vida. En paraules seves: “Em va agradar la vida al monestir i el cant dels monjos. Tenia pretendents i em podia haver casat, però vaig parlar amb el rector del que sentia i em passava.” I Des d’aquella fita, l’any 1943 entraria al convent de monges benedictí de Sant Daniel.

Nati Madrenys dedicà una vida entregada a Déu. Dins del monestir treballaven fent els ornaments de les casulles que porten els clergues per a la celebració de l’eucaristia, i a més, també ho feien per una empresa de Barcelona que enviava els seus treballs arreu d’Europa. A part d’això, però, de manera més personal, Madrenys també escrivia poesia i sobretot era una apassionada de la lectura.

Les exèquies tindran lloc avui, a les quatre de la tarda, al monestir de Sant Daniel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia