Necrològiques

Jordi Salvat, amor pel mar i la vela

L’ànima del Saló Nàutic mor als 93 anys

El passat dia 18 d’abril va morir a Barcelona tot un pioner de la vela i, sobretot, la nàutica a Catalunya, Jordi Salvat i Gras, als 93 anys. Entre els nombrosos reconeixements destaquen la Gran Creu del Mèrit Naval, la Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àncora d’Honor de la Real Lliga Naval Espanyola. Va ser fundador de la Creu Roja del Mar i president de l’associació de capitans de iot a l’Estat espanyol, així com capità de l’equip espanyol de l’Admiral’s Cup de vela. El seu nom va lligat sobretot al Saló Nàutic de Barcelona. En va ser president durant 19 edicions, també en la seva etapa més internacional, i posteriorment en va ser nomenat president emèrit.

També va tenir una estreta relació amb Blanes i, sobretot, amb el club de vela del municipi. Va formar part de la seva junta directiva durant sis anys i va ser vicepresident quan Xavier Oms n’era el màxim responsable els anys setanta, quan es va haver d’afrontar les obres de la dàrsena esportiva aconseguint una concessió esportiva per 40 anys, fet que va assegurar el futur del club i d’aquesta disciplina esportiva.

La cerimònia religiosa tindrà lloc demà a 1/4 de 9 a l’església Verge de la Pau de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia