Necrològiques

Societat

Mor Alicia Conesa, l’autora del llibre ‘Todas conmigo’

Juntament amb un grup de dones, la jove va impulsar la iniciativa Barrets Solidaris contra el càncer

Alicia Conesa, autora de l’exitós llibre ‘Todas conmigo’, va morir el passat 6 de febrer a l’edat de 34 anys a causa d’un càncer de mama. Nascuda a Torrealta, a Molina de Segura, Conesa va estudiar Turisme a la Universitat de Múrcia i un Grau Mitjà d’Administració i Gestió d’Empreses, pel qual va començar a exercir diferents treballs tant a l’Estat espanyol com a l’estranger.

L’any 2022, però, la seva vida va canviar quan li van diagnosticar càncer de mama triple negatiu. Va ser en aquest moment quan va decidir desenvolupar la seva creativitat per calmar la seva ment. D’aquí, va sortir el seu primer llibre, un relat de no-ficció que explica com conviure amb el càncer. Sota el títol ‘Todas Conmigo’, l’obra descarrega les pors, les esperances, les frustracions i les alegries del procés tortuós de la malaltia.

Més endavant, ella i un grup de dones van cosir i van posar a la venda barrets de ganxet per recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia. Segons va explicar Conesa a mitjans locals al passat gener, quan es va celebrar la I Gala Barret Solidari, el grup de dones no es podien estar més satisfetes amb el suport brindat a la seva causa.

Davant la seva mort, l’alcalde de Molina de Segura, José Ángel Alfonso, ha expressat el seu condol per la mort de la jove veïna del municipi a través de les xarxes socials, on l’ha definit com “un exemple de fortalesa, fins al final, en la seva lluita contra el càncer”.

“L’última vegada que ens vam veure va ser a la I Gala Barret Solidari, que ella mateixa va organitzar al Teatre Romea, per recaptar fons per a la investigació d’aquesta terrible malaltia. Va ser una nit molt emotiva i ella estava feliç, com sempre, amb el seu somriure etern”, ha escrit l’alcalde de Molina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia