Necrològiques

SOCIETAT

Bartolomé Beltrán, expresident del Mallorca i divulgador mèdic

Mor als 74 anys una de les cares més conegudes de les televisions espanyoles

El metge, empresari i expresident del Mallorca Bartolomé Beltrán Pons (Campanet, 1949), va morir ahir a Madrid als 74 anys. Es va fer famós per les seves intervencions en nombrosos programes televisius espanyols, sobretot als anys noranta.

Beltrán, llicenciat en medicina a la Universitat de Valladolid, va començar als anys vuitanta la seva tasca de divulgació, també a la premsa i la ràdio, sempre en programes de salut i ciències biomèdiques com ara La salud es lo que importa d’Antena 3 Radio (1982). També va participar a la Cadena SER i Onda Cero.

El 1990 va passar a Antena 3, on al llarg dels següents quinze anys va difondre entre els espectadors els seus missatges per millorar la salut i la qualitat de vida, així com els hàbits en l’alimentació, l’exercici i l’activitat física.

El 1995 l’empresa Vitaplan SL, propietat de Beltrán, va adquirir més del 84% de les accions del Mallorca. El metge es va convertir en el nou president del club. L’equip va aconseguir l’ascens a primera divisió la temporada 1996/97. L’any següent, el Mallorca va quedar cinquè en la lliga i va ser finalista de la copa del Rei. Va deixar la presidència el 1998.

A les Illes, a través d’IB3, va presentar i dirigir Diumenge, diumenge (2005-2008) i els espais televisius Bona Nit Balears i Misteris mèdics (2009).

Beltrán era acadèmic de les reials acadèmies de Múrcia i Valladolid i era autor de llibres com Guia pràctica per a la dona embarassada (1983),Tot sobre l’embaràs (1994) i La salut de l’A a la Z (1994), entre d’altres.

Entre els guardons que va rebre al llarg de la seva trajectòria hi ha la Medalla d’Or de la Creu Roja (1982), el premi de l’Organització Mundial de la Salut (1988), el premi del Ministeri de Sanitat (1990) i l’Antena d’Or de la Comunicació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia