Necrològiques

POLÍTICA

Mor Frédéric Miterrand, exministre de Cultura francès i nebot de François Mitterrand

Marine Le Pen el va acusar de practicar la pedofília i el turisme sexual

El polèmic exministre francès de Cultura Frédéric Mitterrand (1947, París), nebot de l’antic president de la República François Mitterrand, va morir ahir als 76 anys, segons han informat mitjans del país. Va formar part del govern de Nicolas Sarkozy entre el 2009 i el 2012. Abans havia estat també guionista, actor, director de cinema i productor.

Va ser protagonista d’una polèmica molt mediàtica arran de la publicació el 2005 del llibre “La mauvaise vie”, una novel·la basada, segons diferents fonts, en la seva pròpia vida. El fet que el protagonista de l’obra tingués relacions sexuals amb menors d’edat a Tailàndia va servir d’excusa a la líder de l’extrema dreta, Marine Le Pen, per acusar-lo de pederàstia i de fomentar el turisme sexual. Els socialistes també van aprofitar l’avinentesa per criticar-lo.

Mitterrand, que es declarava bisexual, també va defensar Roman Polanski quan aquest va ser detingut a Suïssa per la petició d’extradició dels EUA per la coneguda acusació d’haver violat a una menor. Sempre va negar les acusacions de Le Pen.

Com actor la pel·lícula més coneguda en què va aparèixer a va ser “Amélie” (2001). Va ser director de l’Acadèmia Francesa a Roma i va rebre, entre d’altres guardons, l’Orde de la Legió d’Honor al seu país. A l Universitat havia estudiat història, geografia i ciències polítiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia