Necrològiques

RELIGIÓ

Mor el mossèn Pere Dalmau, històric rector de les parròquies de Reus

Nascut al poble de Vinyols i els Arcs va estar vinculat al món de la pagesia i als sectors dels joves catòlics

El mossèn Pere Dalmau i Vidal (Vinyols i els Arcs, Baix Camp, 1948), un dels rectors més estimats de les comarques tarragonines, va morir ahir diumenge als 76 anys, segons ha informat l’Arquebisbat de Tarragona. Va estudiar al Seminari de Tarragona i es va llicenciar en Teologia a la Universitat de Barcelona abans de ser ordenat capellà el 1975 a la parròquia de Sant Esteve de Vila-seca, el seu primer destí oficial, un va ser vicari fins al 1982.

Va ser arxipreste del Tarragonès Ponent i el 2009 va ser nomenat director del Secretariat per a l’atenció pastoral dels gitanos. Actualment era el president de la fundació universitària Sant Joan de Reus, creada el 1996 amb l’objectiu de rebre estudiants al municipi.

Va estar molt vinculat a associacions de joves catòlics i també al moviment de la pagesia. Va ser membre, de fet, del sindicat d’Unió de Pagesos en un temps en què se’l considerava un dels capellans obrers de la zona. Va ser coautor del llibre “Soc a la porta i truco... una proposta per als joves” (2012).

Va ser rector, entre d’altres, de les parròquies de Villalonga del Camp, Constantí, Masllorenç, Salomó, l’Espluga de Francolí, Senan i Vimbodí, i encarregat de les esglésies de Sant Miquel de Can Ferrer de la Collugada i de Sant Bartomeu Apòstol de Masarbonès del 1985 al 1991.

El 2010 va ser nomenat rector de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Reus. Allà hi va impulsar les obres de rehabilitació de la façana de l’església per evitar despreniments de l’estructura. El 2021 se li va afegir la Parròquia de l’Assumpció de la mateixa ciutat. Va atendre aquestes parròquies fins a començaments de setembre de l’any 2023, en què va prendre possessió com a rector de la parròquia de Sant Martí d’Altafulla.

El mossèn també va tenir responsabilitats en diferents organismes diocesans, com el Servei de Colònies, la JARC, la pastoral de joventut, el Consell Presbiteral, la pastoral rural i la Comissió Jubileu 2000.

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dilluns a les 17 h a la parròquia de Santa Caterina de Vinyols i els Arcs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia