Necrològiques

SOCIETAT

Mor als 112 anys Gisaburo Sonobe, un dels súper centenaris més grans del món

Va traspassar tot just tres dies abans que ho fes Juan Vicente Pérez (114 anys), el més longeu del planeta

El súper centenari japonès Gisaburo Sonobe, fins fa pocs dies el segon home més gran del món en vida (112 anys i 146 dies), va morir el passat 31 de març, segons ha confirmat el Grup de Recerca en Gerontologia, l’organisme que porta el registre oficial de persones més longeves del món. La mort també la va confirmar el diari The Japan Times en una informació publicada el 4 d’abril.

Just dos dies abans (2 d’abril) havia traspassat el veneçolà Juan Vicente Pérez Mora amb 114 anys i 311 dies. En tres dies, doncs, van morir els dos homes amb més edat del planeta. Aquest honor recau ara en l’anglès John Alfred Tinniswood, nascut el 26 d’agost del 1912 (111 anys). L’olotina Maria Branyas (117 anys) continua liderant el rànquing absolut.

Sonobe va morir a Tateyama, a la prefectura de Chiba, la ciutat on va néixer. Entre els fets històrics que va viure hi ha el conegut període Tasiho (1912-1926), coincidint amb el regnat de l’Emperador del mateix nom. De fet, era l’últim home viu de l’era Meiji. També va ser testimoni de les dues guerres mundials incloent les bombes atòmiques llançades sobre Hiroshima i Nagasaki i el progrés econòmic i tecnològic imparable al seu país.

Va ser professor de japonès en diferents instituts i bibliotecari fins que es va retirar quan tenia 80 anys. Va escriure algunes obres literàries mentre treballava i els seus antics estudiants van celebrar diferents trobades tant quan va fer els 100 anys com els 110.

Sonobe, segons explicava ell mateix, va tenir sempre cura de la seva salut i, segons explicava, la seva dieta estava basada en patates i verdures. El 15 de novembre del 2022 havia esdevingut l’home més gran del Japó, que és el país amb més esperança de vida del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia