Necrològiques

COMUNICACIÓ

Mor als 90 anys Julián Sanz, fundador del Diari de Terrassa el 1977

Va immigrar des de Sòria i treballava en el sector bancari quan va fer el salt al negoci de la premsa

L’editor de premsa Julián Sanz Soria (1934, Calatañazor, Sòria), fundador del Diari de Terrassa, va morir ahir als 90 anys, segons ha publicat el mitjà vallesà. El conegut empresari de la ciutat va fer que un dels grans diaris locals de Catalunya sortís al carrer el 23 d’abril del 1977, primer amb el nom en castellà i el 1993 ja amb la denominació actual amb cinc edicions setmanals i en català.

La primera experiència de Sanz amb la premsa va ser amb el butlletí local Tarrassa Información, en el qual va començar a escriure alguns articles quan encara treballava en una oficinal del Banesto de la ciutat. Va invertir en la construcció de la una redacció creada per l’arquitecte Jan Baca i amb un grup de comunicació que inclogués el diari i també una ràdio, però la crisi va truncar el seu projecte, segons ha explicat el Diari de Terrassa en la seva nota de comiat.

El 2019 Sanz va rebre el premi Càrites per la seva tasca social i la seva influència en la ciutat s’ha deixat notar en les reaccions a la seva pèrdua. “Era un terrassenc de pedra picada, un home amb el qual sempre podies comptar per a qualsevol projecte de ciutat”, ha escrit l’alcalde del municipi, Jordi Ballart. Un altre polític il·lustre de la ciutat, Josep Rull, també ha recordat la figura de l’editor: “És molt difícil d’entendre la Terrassa d’avui sense la figura d’aquest terrassenc que va ser capaç de pensar la ciutat en gran.”

El 2020 la propietat del diari va passar a Novapress Edicions, l’editora del Diari de Sabadell.

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dimarts a les 10 del matí a Rambla Serveis Funeraris de Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia