Necrològiques

SOCIETAT

Mor el conegut mag José Luis Nuag, considerat el ‘druida català’

Expert en el paganisme i folklore celta era un habitual en els mitjans de comunicació

El mag José Luis Nuag Moreno, considerat en el món de l’esoterisme com el druida català, va morir dimecres, segons va confirmar el seu bon amic Sebastià d’Arbó, periodista especialitzat en aquest sector i amb el qual va treballar en la sèrie Catalunya misteriosa. Es va fer popular arran de les seves intervencions en mitjans de comunicació, sobretot al Versió RAC1, on va començar a col·laborar el 2016.

Nuag va ser un dels pioners a Catalunya en l’estudi de la màgia dins el folklore celta. Va acudir a l’emissora catalana fins i tot per fer un ritual que acabés amb la sequera. També va col·laborar en programes de TV3, TV3, Antena 3 i Telecinco.

Ell mateix es considerava, en el seu web elpoderdelamagia.com com el mag “que va obrir les portes al coneixement del camí druídic.” Va formar part de l’Orde Druida Francesa i va escriure diverses obres sobre el que ell considerava “ciència màgica.” També era un expert en tarot, la càbala i se’l podia veure en les fires més conegudes del sector.

Va escriure en premsa escrita durant diversos anys, col·laborant com a membre de redacció en revistes com Karma 7, amb nombrosos articles i entrevistes. El 1995 va fundar l’Ordre Druida d’Espanya i amb aquest càrrec va fer conferències arreu del món divulgant els seus coneixements sobre el paganisme i la cultura celta.

La seva cerimònia de comiat va tenir lloc ahir a la tarda al tanatori Sancho de Ávila de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia