Necrològiques

Recordant Josep Saura i Vidal

Amic, manaia i exveí del Barri Vell de Girona

Dijous a la nit ens arribava la notícia del traspàs de l'amic Josep Saura i Vidal, desprès de dies de patiment i angoixa portats amb fortalesa i una gran serenor.

El pare d'en Josep, que era capità d'artilleria, va plantar les seves arrels al Barri Vell de Girona, al carrer de la Força, i va tenir quatre fills. El nostre pare, abans de casar-se, durant el servei, havia fet d'assistent seu.

Arrelats a la ciutat de Girona, en Josep havia format part del maniple de manaies de Girona des del 1956 i durant uns deu anys. Ell va ser qui va apuntar de manaia el seu germà Joan, de Finques Saura, participant també a la cavalcada de Reis.

En Josep treballava a l'Agència Girona, on després va passar a obrir una oficina de la mateixa agència a la població de la Bisbal, on va fixar la seva residència i on, anys després, un fill seu va obrir l'Assessoria Saura.

Abans de Nadal, anant de visita amb en Raimon a l'hospital Josep Trueta, un senyor es va aixecar del seu seient per venir a saludar-nos. Era en Josep. Potser feia 40 anys que no ens havíem vist. El primer que ens va dir era si el coneixíem. I tant! La fesomia Saura no falla. Em va dir que, tot i que no ens veiem, em seguia pels escrits al diari. Fins i tot li vaig poder donar uns records que portava de la Granja Mora.

Ara penso que el destí ens va creuar aquell matí per última vegada. Aquella era una amistat que ve de molts anys, nascuda al cor del Barri Vell, perquè els nostres pares sentien una gran estima per aquesta família.

Divendres es va celebrar la cerimònia de comiat a la parròquia de Santa Maria de la Bisbal d'Empordà on, de ben segur, un munt d'amics el varen voler acomiadar. Descansi en pau.

(*) M. Carme Ribas i Mora és filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.