Política

Política

Els àpats de Marigó

Carreguen contra el candidat socialista per un sopar i un dinar quan era alcalde en funcions pagats per alcaldia

Els grups d'ERC i el PDB de Blanes han denunciat el que qualifiquen d'actuació mancada d'ètica del cap de llista socialista, Josep Marigó, en respecte a un sopar i un dinar de fa tres anys. Concretament, el sopar va ser el 29 de maig del 2007 (dos dies després de les eleccions autonòmiques). Marigó i el cap de llista d'ICV, Joan Salmerón, van sopar en una marisqueria de Blanes i la factura –que pujava a 145,63 euros i circula per internet– va ser pagada per Marigó amb la Visa de l'alcaldia. El candidat socialista era llavors alcalde en funcions, i tot i que no hi ha res d'il·legal en el fet d'haver pagat amb la Visa d'alcaldia, els grups polítics rivals no han tardat gens a carregar contra Marigó, qualificant-lo de poc ètic: “És improcedent que per parlar amb Salmerón d'un futur acord de govern hagués de pagar a càrrec del municipi”, diu Joan Puig (ERC). L'altra factura (d'un dinar al restaurant Punta Riu Tordera) és de l'1 de juny, puja a uns 60 euros i va ser amb el cap de llista del PP, Celestino Lillo (a l'oposició), i també pagat amb la Visa d'alcaldia.

Al PDB veuen greu tant el motiu com l'import de la factura, i creuen evident que els àpats van ser per pactar acords de govern.

Marigó es va mostrar ahir poc sorprès per tot plegat: “Fa temps que vaig dir que hi ha una campanya d'assetjament contra mi i contra la meva família”, va dir. L'exalcalde va dir que no recorda el sopar amb Salmerón, però manté que el fet que l'alcalde –encara que sigui en funcions– es reuneixi amb regidors de l'equip de govern o de l'oposició en un dinar o sopar “entra dins de la normalitat més absoluta”. “Fa mesos vaig denunciar públicament aquest assetjament brutal a què ens sotmeten tres personatges de Blanes a mi i la meva família. “La meva dona, que és funcionària de l'Ajuntament, ha rebut correus d'Anselm Ramos en què menysprea la seva activitat professional”, va explicar. Els tres “personatges” que Marigó esmenta són precisament Ramos (PDB), Joan Puig i Josep Ridaura, president del club d'hoquei de Blanes. “Tots ells tenen un motiu o un altre per perseguir-me, però si no és il·legal, per què treuen una factura d'un dinar de 140 euros? Potser que facin un estudi de quan Ramos era alcalde i estava enamorat de l'Isozaki”, va afegir Marigó.

L'exalcalde socialista va carregar també contra l'alcalde actual, Josep Trias (CiU): “La seva activitat com a alcalde és mediocre, és un home de palla que surt beneficiat de la guerra bruta que fan aquests tres personatges, que saben que amb ell poden fer el que volen i amb mi no”, va sentenciar.

Salmerón va explicar ahir que la reunió va ser per motius de treball i no per parlar de pactes. No recorda si hi havia algú més al dinar, i diu que si els partits entren en aquest terreny, l'equip de govern actual té molt més a justificar. “L'alcalde fins fa un mes cobrava un sou de 6.000 euros”, critica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.