Política

Cinc ciutadans s'immolen a Egipte

Cinc ciutadans egipcis s'han calat foc els dos últims dies per protestar contra la degradació de les seves condicions de vida, mentre el règim del president Mubàrak insisteix que dóna suport als més pobres i que la prioritat és apujar el nivell de benestar de la població.

Tot i que, fa un mes, un gest de desesperació similar d'un jove diplomat va encendre la metxa de la revolució a Tunísia, el govern del Caire descarta que la crisi d'aquest país magribí afecti Egipte. Immolacions com aquesta s'han produït també a Mauritània i Algèria.

“Cada país té les seves circumstàncies i particularitats, de manera que és molt difícil comparar la situació i els darrers disturbis a Tunísia amb un altre estat”, va subratllar el portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers egipci, Hosam Zaki. No obstant això, un advocat, un jubilat, un aturat i un mecànic es van calar foc ahir per protestar contra el funcionament de l'administració, la policia i la política laboral del govern. Una de les víctimes ja ha mort a causa de les cremades.

Aquests casos es van produir l'endemà que un altre ciutadà es cremés davant de la seu del Parlament, al centre del Caire, per cridar l'atenció sobre el tancament del restaurant que tenia a la província d'Ismailia, a la zona del canal de Suez.